tigariPoliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Arad au descoperit la un ce­tăţean român, cantitatea de 12.200 ţigarete ascunse în mijlocul de transport pe care-l conducea. Acesta a declarat ca intenţiona să comercializeze ţigările în Marea Britanie.
În data de 29 iunie, în jurul orei 14.00, s-a prezentat în P.T.F. Vărşand la controlul de frontieră cetăţeanul român Constantin R., în vârstă de 34 de ani, din judeţul Neamţ, conducând un autocamion marca DAF, înmatriculat în România care transporta textile din România pentru o firmă din Marea Britanie.
La controlul specific efectuat, s-a descoperit în compartimentul de marfă, printre bunurile transportate legal, cantitatea de 12.200 de ţigarete marca „Kent”. „Persoana în cauză a declarat că întreaga cantitate de ţigări a fost achiziţionată din ţară şi intenţiona să o comercializeze pe teritoriul Marii Britanii. Întreaga cantitate de 12.200 de ţigări, în valoare de 8.300 de lei, a fost reţinută în vederea confiscării”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, comisar-şef Daniel Iancu. Numitul Constantin R., a fost sancţionat contravenţional cu o amendă de 1.000 de lei pentru desfăşurarea de activităţi comerciale ilicite.
(C.G.)

Recomandările redacției