chinezUn chinez a încercat să scoată ilegal din ţară suma de aproximativ 40.000 de euro. Acesta a fost reţinut şi cercetat la vamă, după ce a declarat că are bagaje în valoare de aproximativ 10.000 de euro. La o cercetare mai amănunţită, poliţiştii au găsit o sumă în jur de 40.000 de euro, banii fiind lipiţi pe corpul chinezului.
„Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Curtici, judeţul Arad, au des­coperit aproximativ 40.000 euro ascunşi pe corpul unui cetăţean chi­- nez, bani a căror provenienţă nu a putut fi justificată”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, comisar-şef Daniel Iancu.
Captura a fost făcută ieri, în jurul orei 6,00, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, unde chinezul, cu reşedinţa în România, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind ca pasager în trenul internaţional ISTER, care circula pe relaţia Bucureşti – Budapesta. Cu ocazia formalităţilor de frontieră, bărbatul a declarat că are în bagaje suma de 10.200 euro.
Existând suspiciuni cu privire la faptul că acesta ar putea transporta o sumă mai mare de bani, persoana în cauză a fost condusă la sediul Poliţiei de Frontieră pentru efectuarea unui control amănunţit. Astfel, pe corpul bărbatului, a fost descoperită ascunsă suma de 40,000 de euro, care nu a putut fi justificată de cel în cauză.
Ca urmare a celor constatate, cazul a fost preluat de către Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad, pentru continuarea cercetărilor şi stabilirea provenienţei banilor.
Un caz similar s-a înregistrat în data de 2 mai, când poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad, au descoperit într-un Porsche Cayenne, în care se aflau doi cetăţeni chinezi, 99.000 de dolari şi 50.000 de euro, bani a căror provenienţă nu a putut fi justificată.
Poliţiştii de frontieră au sesizat Garda Financiară şi I.P.J. Arad – Serviciul Investigare Fraude pentru continuarea cercetărilor, stabilirea provenienţei banilor şi luarea măsurilor legale ce se impun.
Claudia Gavra

Recomandările redacției