Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat pe sensul de intrare în ţară un cetăţean român care încerca să introducă ilegal în ţară un autoturism  marca „Opel Astra” fără documente.
La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-a prezentat marţi, pentru a intra în ţară, cetăţeanul român Marian Dragoş P., în vârstă de 35 de ani, din ju­deţul Braşov. Acesta  conducea un autoturism marca Opel Astra înmatriculat în România. La controlul de frontieră, persoanei respective i s-a cerut să pre­zinte, pe lângă documentele sale de identitate, şi certificatul de înmatriculare al autoturismului. Marian Dragoş P. nu a putut prezenta documentul solici­tat, pretextând că l-a uita în Germania, la hotelul în care a fost cazat. În aceste condiţii, braşoveanul a fost condus la sediul sectorului pentru verificări şi cer­cetări. În urma verificărilor efectuate în bazele de date proprii, s-a constatat că numerele de înmatriculare ale autoturismului Opel Astra pe care îl conducea aparţin de fapt unui alt autoturism.
Pus în faţa evidenţelor, Marian Dra­goş P. a declarat că la începutul lunii ianuarie 2013 a plecat spre Germania la volanul un autoturism Peugeot proprietate personală. La întoarcere spre casă autoturismul respectiv s-a defectat, bărbatul abandonându-l într-o parcare. Contra sumei de 150 de euro şi-a achiziţionat „second hand” un alt autoturism, respectiv Opelul Astra, şi i-a aplicat plăcuţele de înmatriculare ale autoturismului abandonat.
Poliţiştii de frontieră au luat măsura cercetării cetăţeanului român sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice neîmatriculat.

Recomandările redacției