Având în vedere că se apropie sărbătorile de iarnă, perioada când traficul prin punctele de trecere a frontierei creşte considerabil. Chiar de aceea Poliţia de Frontieră Română și-a adaptat misiunile de supraveghere şi control, precum şi resursele umane şi materiale, astfel încât să se asigure un control eficient şi operativ.

Pentru evitarea aglomerărilor, au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului Poliţiei de Frontieră până la capacitatea maximă, în funcţie de dinamica valorilor de trafic. Astfel, zilnic peste 4.200 poliţişti de frontieră desfăşoară, în această perioadă, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

Ca în fiecare an, se estimează că cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria şi Bulgaria, sens în care recomandăm tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se evite apariţia aglomerărilor.

La frontiera româno-ungară sunt 11 puncte de trecere cu specific rutier şi, în total, sunt disponibile, atât pe sensul de intrare în țară, cât şi pe sensul de ieşire, câte 58/53 de benzi de control pe sens.

Puncte de Frontieră pe raza județului Arad:

P.T.F. Nădlac – Nagylak

P.T.F. Nădlac II – Csanadpalota

P.T.F. Turnu – Batonnya

P.T.F. Vărşand – Gyula

De asemenea, la granița cu Ungaria, în zilele de sâmbătă şi duminică, între 10.00-18.00, ora României, sunt deschise 10 puncte de trecere a frontierei ocazionale, menite sa faciliteze traficul persoanelor care domiciliază în localităţile de frontieră.

Pentru traficul de mare tonaj este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, iar în funcţie de trafic, sunt suplimentate arterele de control şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, astfel încât formalitățile de frontieră să se efectueze cu operativitate.

Recomandările redacției