În aceste zile libere, când credincioşii ortodocşi sărbătoresc Rusaliile, în punctele de trecere ale frontierei de la graniţa cu Ungaria, se preconizează o creştere a traficului de persoane şi mijloace de transport. Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea  a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control  operativ.

Astfel, s-au luat măsuri de suplimentare a personalului care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi de creştere a numărului arterelor de control din punctele de frontieră, în limita configuraţiei acestora. Este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei şi în cele mai aglomerate, în funcţie de trafic, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare/ieşire şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.

Tot în acest weekend, autorităţile de frontieră ungare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, prin Punctul de Contact Artand, că, în perioada 15.06.2019 ora 23.00 (ora României) și 16.06.2019 ora 23.00 (ora României) se ridică restricţia de circulație pe teritoriul Ungariei pentru autovehiculele de mare tonaj.

Măsura  este luată de autorităţile ungare ca urmare a faptului că în acest weekend se anunță caniculă în Ungaria, iar șoferii automarfarelor vor avea posibilitatea ca, respectând timpii de odihnă, să se deplaseze pe răcoare, după lăsarea serii.  

Recomandările redacției