Polițiștii de la Frontiera din Timiș, infectați cu coronavirus

0
437

Inevitabilul s-a produs. Apar primele confirmări de coronavirus la Poliția de Frontieră. Veștile vin de la Sindicatul Europol.

„Răspândirea cu viteză a noului virus COVID-19, lovește și angajații Ministerului Afacerilor Interne. Un coleg care e personal contractual în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Naidaș, a fost depistat pozitiv în cursul zilei de ieri, în urma testării efectuate, după ce în ultimele zile a acuzat stări febrile. Nu știm încă exact unde și cum ar fi fost infectat, însă știm că încă de săptămâna trecută a avut aceste stări  și a fost în concediu medical. Având în vedere că  în perioada cât acesta a fost la serviciu a intrat în contact cu mai mulți colegi, 5 polițiști au rămas de azi în izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile cât este perioada de incubație.

Din discuțiile avute cu conducerea instituției urmează a fi evaluați medical restul polițiștilor din cadrul unității, acolo  unde va fi trimis de asemenea și un termoscanner. Solicităm  conducerii instituției să urgenteze decontaminarea sediului sectorului poliției de frontieră pentru a evita crearea unui focar de infecție, ținând cont că  persoana depistată pozitiv a intrat în contact cu obiecte, autospecialele de poliție și cu anumiți  colegi. Menționăm că la nivelul acestei unității sunt peste 120 de polițiști.

Virusul se transmite prin contact direct, prin secreţii respiratorii eliminate prin tuse sau  strănut, şi prin atingerea suprafeţelor contaminate. Încă nu se ştie cât timp supravieţuieşte virusul pe suprafeţe, însă poate fi eliminat cu dezinfectanţi. Trebuie să conștientizăm faptul  că materialele de protecție sunt indispensabile în toată această perioadă și nu trebuie folosite doar de personalul care prin natura activițății intră în contact cu oamenii, ci de toți pentru că și în acest caz unde avem pe acest coleg infectat, purtând mănuși de protecție și folosind dezinfectant, reducem riscul să fim la rândul nostru contaminați.  Distribuirea materialelor de protecție trebuie făcută cu prioritate pentru polițiști”, informează Sindicatul Europol.

 

Stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.