infractoriPoliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au reuşit să identifice mai mulţi adolescenţi şi un matur care se ocupa cu furturi din diferite societăţi comerciale şi din spaţii particulare şi au început cercetarea acestora pentru faptele pe care le-au comis. Este vorba despre S. K., de 15 ani, S. S., N. S., M. A. şi D. E., de câte 16 ani, S.S., Ş. S., Ş. D. şi G. G., de cîte 17 ani, şi G. D. de 26 ani, toţi din Arad. Conform datelor aflate în posesia poliţiştilor, M. A. şi D. E. au sustras în perioada 2–3 februarie dintr-o societate comercială cabluri de cupru de la instalaţia de aer condiţionat, prejudiciul produs fiind de aproximativ 500 de lei. Tot în sarcina celor doi adolescenţi revine şi furtul dintr-o gheretă amplasată în incinta Colegiului Naţional Csiky Gergely, în perioada 28 septembrie – 1 octom­brie 2012, a unor produse alimentare în valoare de aproximativ 1.400 de lei.
La rândul lor, D. E. şi Ş. S. au sustras în data de 26 noiembrie 2012, dintr-o societate comercială, cablurile de cupru de la trei instalaţii de aer condiţionat, producând un prejudiciu de 5.600 de lei. În cursul lunii decembrie 2012, D. E. şi N. S. au pătruns prin distrugerea sistemului de închidere într-un garaj situat pe strada Patria şi au sustras două biciclete, cauzând un prejudiciu de aproximativ 2.500 de lei.
S. S., D. E. şi N. S., toţi în vârstă de 16 ani, au pătruns în noaptea de 6/7 decembrie 2012 în curtea unui imobil de pe strada Stan Dragu şi, prin forţarea sistemului de închidere de la uşa unei magazii, au sustras din interior mai multe scule electrice, cauzând un pre­ju­diciu în valoare de aproximativ 10.000 lei. Tot în aceiaşi perioadă S. S. şi D. E. ambii de 16 ani, din Arad, au pă­truns prin escaladarea gardului, în curtea unei locuinţe de pe strada Gheorghe Sion, de unde au sustras scule şi materiale sanitare în valoare de aproxi­mativ 5.000 lei.
Investigaţiile poliţiştilor au dus la concluzia că M. A. şi Ş. S. sunt cei care au sustras în noaptea de 18 spre 19 noiembrie 2012 mai multe ţevi din cupru de la o centrală termică din in­cinta Şcolii gimnaziale „Iosif Moldovan”, prejudiciul provocat fiind de 432 lei. De asemenea, s-a stabilit prin investigaţii că Ş. S., D. E., Ş. D., G. G. şi G. D. sunt cei care au sustras în perioada 14 aprilie – 11 mai 2012 un motor de pe un utilaj aparţinând unei societăţi comerciale din Arad, motor în valoare de aproximativ 1.500 lei.
S. S., de 17 ani, „este creditat” de poliţişti cu sustragerea, în cursul lunii ianuarie a acestui an, a mai multor robineţi dintr-un bloc aflat în fază de construire pe strada A. M. Guttenbrun, valoarea obiectelor sustrase fiind de aproximativ 5.000 lei.
Toţi suspecţii sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Recomandările redacției