Polițiștii locali au amendat pietonii indisciplinați

0
266

Pietonii indisciplinați s-au aflat, miercuri, în vizorul polițiștilor locali. Poliția Locală Arad a derulat, în mai multe puncte din municipiu, o amplă acțiune având ca scop conștientizarea pietonilor asupra pericolelor la care se expun atunci când aleg să traverseze strada prin locuri nepermise sau se grăbesc să treacă deși culoarea semaforului este roșie.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice au putut fi văzuți, miercuri, pe strada Andrei Șaguna, în zona policlinicii Laser System, pe Calea Aurel Vlaicu, în Piața Gării, în zona Restaurantului „Bucegi”, la Primărie, în zona trecerii de pietoni de pe strada Romul Veliciu și pe Calea Iuliu Maniu. Chiar dacă acțiunea de astăzi s-a derulat pe linie de prevenție, polițiștii locali au împărțit și amenzi pietonilor certați cu legea. Un număr de 40 de procese-verbale de contravenție au fost întocmite pe numele pietonilor indisciplinați. Dintre acestea, 32 au fost întocmite pentru traversarea străzii prin loc nepermis, celelalte 8 fiind întocmite pentru traversarea pe culoarea roșie a semaforului.

Potrivit prevederilor art.60 din H.G. 1391/2006 – pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a OUG 195/2002(republicată)- privind circulația pe drumul public, amenda pe care o riscă pietonii indisciplinați este de 290 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.