Polițiștii locali au descoperit mai multe probleme: O persoană cu HIV a refuzat să se interneze

0
450

Încă o zi și o nouă acțiune a polițiștilor locali a scos la iveală unele probleme ascunse ale oamenilor străzii.
La finalul zilei s-a ajuns la numărul total de 28 de persoane care au fost legitimate și chestionate de polițiștii locali în urma acțiunii comune întreprinse în formula: Poliția Municipiului Arad și Inspectoratul Județean de Jandarmi.
Așadar, unii dintre ei au fost trași la răspundere pentru consum de băuturi alcoolice pe domeniul public al municipiului. Mai exact, doi cetățeni au fost sancționați contravențional de către angajații Serviciului Ordine Publică și Parcări cu amenzi în cuantum 500 de lei. Alți patru indivizi au fost conduși la sediul Direcției Generale Poliția Locală Arad din Micălaca, unde au fost identificați și intervievați de reprezentanții Direcției de Asistență Socială Arad, beneficiind, totodată, de câte o porție de hrană din cele furnizate zilnic, prin grija Serviciului Social din cadrul Arhiepiscopiei Aradului.
Unora li s-a făcut de asemenea un consult medical realizat de mediatorul  DAS Arad prezent la sediul DGPLA. Rezultatul în cazul a două persoane a fost acela că ele acuzau afecțiuni transmisibile. Tocmai de aceea a fost solicitată ambulanța, în vederea transportării și internării lor în Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. Una dintre acestea, suspectă de TBC, a fost de acord cu internarea, fiind transportată la Unitatea de Primiri Urgențe, în timp ce a doua, care a susținut că este infectată cu virusul HIV, a refuzat totuși deplasarea la UPU.
În cadrul aceleiași acțiuni, a fost îndepărtat de pe domeniul public un bărbat în vârstă de 51 de ani care își improvizate un adăpost. Din cauza igienei, acest loc al său putea pune în pericol starea de sănătatea locatarilor din zonă. Acest adăpost aflat la parterul blocului 564 de pe strada Nucet a fost ulterior dezinfectat și tot perimetrul a fost curățat.
Ca și cu toate acestea nu erau suficiente, oamenii legii au găsit nu mai puțin de 11 câini fără săpân pe strada Curtici. Polițiștii locali cu atribuții de ordine publică au apelat și la sprijinul colegilor lor de la Dispeceratul DGPLA, sens în care aceștia din urmă au solicitat intervenția Serviciului Ecarisaj din cadrul S.C. Gospodărirea Comunală S.A.. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.