Polițiștii locali au făcut ,,ordine” în oraș: ar fi amendat-o pe bunica ce vindea mărar în Micălaca

6
7143

Locuitorii din Micălaca o știu, de ani de zile, pe bătrânica care vinde pătrunjel, mărar, flori, nuci, mere, pere și alte legume, în funcție de sezon. Am întâlnit-o deseori în zona pieței Miorița sau pe Calea Radnei lângă Banca Transilvania. Nu conta că era frig de crăpau pietrele, sau un soare arzător, că bunicuța își astepta clienții zâmbitoare. Mulți treceau nepăsători pe lângă femeie, dar alții cumpărau cu drag de la ea. Zilele trecute, a apărut o poză cu femeia, pe rețelele de socializare. Intenția a fost pozitivă, de a îndemna oamenii să o ajute cu câte un bănuț, pe bunica ce  abia se descurcă, cu o pensie de mizerie. Numai că, postarea a fost ,,văzută” și de oamenii legii. Mai precis cei care ar trebui să ne apere, nu să ne amendeze pentru lucruri minore. Acei polițiști locali, care nu văd hoții de catalizatoare, ce bântuie de câteva luni prin toate cartierele, dar se pare că amendează femei în vârstă, care vând mărar și flori.

Așa s-ar fi  întâmplat și în cazul bunicii din Micălaca. ,,Apărătorii ordinii publice” probabil au gândit că femeia reprezintă un real pericol, așa că au intrat imediat în acțiune și i-au luat bruma de bani pe care femeia o primise, spun oamenii din zonă. ,,N-au avut loc de ea, ce rău făcea? Că nu cerea de la nimeni. Își câștiga un bănuț cinstit. Rușine celor care au făcut asta”, spune un locatar.

Speriată, bătrâna nu a mai apărut, poate nici nu o să mai apară o vreme, însă cineva sau ceva, se pare că ar fi determinat-o să nu mai apară, spun oamenii din zonă.

UPDATE: Referitor la întâmplarea petrecută, reprezentanții Poliției Locale Arad ne precizează: ,,Direcția Generală Poliția Locală din cadrul Primăriei Municipiului Arad nu are cunoștință despre situația prezentată care, dealtfel, expune o abordare ce ar fi diamentral opusă modului de lucru adoptat de peste doi ani de Compartimentul de Control Comercial al DGPL. Exemplificativ este faptul că, în ultima lună, conducerea Direcției Generală Poliția Locală a redactat o propunere de proiect HCLM ce face referire în mod direct la persoanele în vârstă și paupere ce sunt nevoite să comercializeze bunuri de larg consum pe domeniul public pentru a supraviețui. Referitor la acestea, referatul înaintat conducerii Primăriei Municipiului Arad și SC TOP SA Arad propune ca aceste persoane să beneficieze gratuit de tarabe în zone bine delimitate din incinta piețelor arădene, unde prestația lor comercială să se desfășoare sub protecția poliției locale. Din datele pe care le deținem, modelul este aplicat în capitală și în municipiul Onești. În urma discuțiilor comune, atât Primăria Municipiului Arad cât și SC TOP SA au fost deschise față de proiect și au în vedere implementarea sa într-un viitor apropiat.
Referitor la speța menționată, precizăm că, de peste doi ani, structura de specialitate a poliției locale nu a mai sancționat astfel de fapte săvârșite de persoane din categoria vulnerabilă amintită în articol. Dealtfel, Legea 12/1999, principalul act normativ în baza căreia s-ar fi putut aplica sancțiuni pentru activitățile în cauză, a fost abrogată în anul 2020.
Reprezenatanții Compartimentului de Control Comercial al DGPL cunosc persoana prezentată în articol și nu au sancționat-o niciodată. Pentru a clarifica inclusiv varianta improbabilă în care unul sau mai mulți indivizi rău intenționați ar fi abordat-o în vederea intimidării și, eventual, eliberării locației pentru alți ”comercianți”, agenții constatatori intenționează să o abordeze pe bătrâna în cauză cât mai rapid. În situația în care eforturile lor nu ar fi încununate de succes, DGPL apelează la organul de presă care a sesizat această situație și la persoanele fizice care ar fi relatat incidentul să furnizeze cu celeritate elemente ce pot facilita contactarea doamnei respective și soluționarea reală a problemei, dacă aceasta există”.

Sursă foto: Facebook

6 COMENTARII

  1. ar fi dragut sa apara pe net poze cu ,,eroii nationali” doar asa ca sa stie lumea la cine sa se uite cu scarba,poate ii facem celebrii in ceva meme.
    Pacat de domnii politisti care fac treaba si au reputatia patata de ierbivorii astia!

  2. Rușine să le fie! Așteptăm restructurări in primăria Arad și să se înceapă cu ei! Personal i am văzut cum luau mită de la Mânuță, cerșetorul de la Podgoria, în parcul de la Pădurice vin și își beau cafeaua în mașină și stau la umbră, deși colcăie de boschetari parcul! Rușine mizeriilor ce sunteți!

  3. Comerciantii neautorizati care produc diverse alimente de la mezeluri pana la prajituri in te miri ce conditii si le vand pe internet si n piete fara nici macar un storp de contributie la stat, fara sa fie verificati de autoritatile in vigoare, ai caror consumatori nu s protejati de nimeni, nu trezesc deloc interesul . In schimb anihilati de la radacina orice tentativa de venit ilicit de pe urma unui fir de marar, BRAVO!

  4. Stire falsa si neverificata. Politia a dat o dezmintire pe care evident ca nu o luati in considerare .
    Vanati doar like uri si vizualizari si nici nu va pasa de adevar . Sa va fie rusine !
    Profesionalism 0 …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.