Polițiștii locali sunt cu ochii pe arădenii care încearcă să scape prin orice mijloace de deșeuri

0
564

Organizarea tot mai frecventă de controale, pânde, precum și inițierea unui program de monitorizare video a locațiilor cele mai expuse reprezintă răspunsurile Direcției Generale Poliția Locală la frecvența încă ridicată a cazurilor de abandon al deșeurilor în UAT Arad, în special al celor din construcții.

Deși incidența acestui comportament antisocial variază în funcție de factori precum gradul de pauperizare a locuitorilor din cartier, densitatea localurilor și a populației, expunerea la traseele de patrulare ale forțelor la ordine sau situarea în raza de acțiune a sistemelor de monitorizare video, nicio zonă a orașului nu este neafectată de această problemă.

 În ultimele zile, încă trei persoane au primit amenzi pentru că au fost surprinse de polițiștii locali în timp ce aruncau cantități semnficative de gunoaie pe domeniul public al municipiului. Pe strada Giordano Bruno, B.V. E. a abandonat diverse deșeuri în fața imobilului, blocând astfel circulația pe trotuar. Pe str. Șezătorii, T.L.I. a deversat deșeuri rezultate din construcții la o altă adresă iar numitul C.D. a fost surprins în flagrant pe str. Barbu Lăutarul în timp ce elimina neautorizat deșeuri, prin incendire. În acest caz, a fost necesară și intervenția pompierilor, întrucât gestul nesăbuit a condus la aprinderea vegetației uscate din zonă. Toți trei contravenienți au primit de la polițiștii locali câte o amendă de 6000 lei, în baza prevederilor Legii 211/2011.

„Stabilirea autorilor actelor de abandon sau deversare ilegală a deșeurilor iar, în unele situații, chiar și a proprietarilor zonelor afectate sunt activități mult mai cronofage decât simpla identificare a incidentelor privind protecția mediului, însă impactul negativ al acestor situații asupra confortului și sănătății arădenilor au condus la decizia Primăriei Municipiului Arad de a menține și chiar intensifica verificările biroului de specialitate din poliția locală – sprijinit în teren de echipajele serviciilor de ordine publică – pe întreaga suprafață a UAT Arad”, au mai transmis cei de la Direcția Generală Poliția Locală Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.