Polițiștii locali sunt ocupați și atunci când nu patrulează sau dau amenzi: schimbă o roată, răspund la solicitările telefonice ale cetățenilor sau salvează pui de șoim

0
371

Un echipaj al Serviciului Circulație pe Drumurile Publice și Parcări 1 și-a întrerupt, miercuri, patrularea pe strada Tribunul Dobra, pentru a schimba o roată ce explodase la autoturismul unei doamne din Bihor sosită împreună cu cei doi copii în Arad, pentru a rezolva probleme ce impuneau prezența lor în orașul nostru.

Marți, un echipaj cu atribuții de ordine publică și circulație a părăsit zona centrală a orașului și s-a deplasat pe drumul de la limita UAT Arad ce accesează zona Trei Insule la solicitarea telefonică a unor locuitori din zonă confruntați cu riscul căderii unor crengi de mari dimensiuni din copacii afectați de recenta furtună.

Mai mult, încă o dată, perimetrele de risc expuse traficului auto și pietonal au fost marcate cu benzi izolatoare de echipajul DGPL care a revenit în Centru, pentru o interacțiune mai puțin agreabilă, cu alți cetățeni ai orașului.

Recent, un echipaj al Serviciului Disciplina în Construcții a preluat, din proximitatea unei clădiri, doi pui de șoim căzuți din cuib. Micuții au fost predați unui veterinar care-i va îngriji până vor putea fi eliberați în lunca Mureșului.

„Momentele în care apărarea climatului de liniște, siguranță și confort al arădenilor nu presupune aplicarea de sancțiuni constituie episoade fericite și de referință pentru numeroși polițiști locali, al căror program de lucru este grevat de tensiunea inerentă de aplicare continuă a legislației contravenționale”, spun reprezentanții DGPL.

Atunci când sunt de serviciu și nu patrulează preventiv ori aplică avertismente și amenzi, polițiștii locali „acordă sprijin planificat ori în baza procedurilor de intervenție la controlul zonelor afectate de inundații, deteriorări de clădiri, incendii, explozii etc.; asigură locații critice ale campaniei naționale de combatere a COVID19; împiedică producerea accidentelor în zonele adiacente șantierelor din zone cu trafic intens”, au adăugat aceștia pe pagina lor de pe o rețea de socializare.

În fiecare zi,  echipajele DGPL răspund și solicitărilor individuale ale cetățenilor ce se confruntă cu probleme mai mari ori mărunte pentru care nu identifică o alte instituție a statului responsabilă ori disponibilă în timp scurt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.