Polițiștii locali trec la patrularea pe Centru

0
578

Începând din luna iulie, 26 de polițiști locali sunt asignați exclusiv patrulării pedestre a zonei centrale, ce include și parcurile și faleza, în intervalul orar 07.00-23.00.  Vor exista două ture a câte trei echipaje ce vor fi prezente după cum urmează: o patrulă în arealul Piața Avram Iancu-Mețianu –Teatru; a doua patrulă în zona dintre Catedrala Catolică-Primărie-Podgoria; a treia patrulă va acoperi tronsonul cuprins între Parcul Mihai Eminescu și Parcul Aventura Voinicilor și faleza Mureșului. Acest echipaj va utiliza și trotinetele din dotare pentru a se deplasa mai eficient pe pista de biciclete din zonă.

De asemenea, după orele 23.00, efectivele mai reduse ale DGPL vor fi redirectate către zona centrală, de unde se vor deplasa la sesizări în alte zone ale orașului, în caz de nevoie.

Echipajele pedestre din zona centrală nu mai pot părăsi perimetrul zonei istorice și parcurile, unde pot solicita, la nevoie și intervenția unor echipaje auto. Acestea din urmă vor gestiona și sesizările de competența poliției locale ce survin în restul orașului.

„Repartizarea susmenționată a echipajelor DGPL ia în considerare cadrul legal actual, ce prevede că Poliția Locală reprezintă o forță «complementară» de ordine publică, al cărei rol este de a suplimenta aportul forțelor «principale» prevăzute de lege: Poliția Municipiului Arad și Jandarmeria Română. De asemenea, prin debarcarea unei părți din polițiștii locali din automobile în zona centrală a orașului, Primăria răspunde solicitărilor exprimate în mod repetat de arădeni privind creșterea vizibilității oamenilor în uniformă în spațiile publice unde se înregistrează un flux pietonal semnificativ și activități recreative în aer liber (dintre acestea, Centrul Istoric și parcurile limitrofe remarcându-se în mod evident)”, au transmis cei de la DGPL Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.