infractiuniÎn cadrul acţiunilor poliţiştilor arădeni în judeţ, aceştia au depistat în trafic două persoane care au comis infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.
Astfel, pe DN 7 în localitatea Păuliş a fost depistat Augustin S., de 53 ani, în timp ce a condus un autoturism Ford Orion, având o alcoolemie de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii în cauză s-a dispus recoltarea pro­belor biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. De asemenea, poliţiştii l-au depistat în trafic pe Amadeus S., de 18 ani, care a condus pe DJ792C pe raza localităţii Măderat un tractor neînmatriculat şi fără a deţine permis de conducere.
„Pe numele celor doi au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Camelia Tuduce.
Poliţiştii rutieri, au efectuat, ieri, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 430 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 90.500 de lei. Dintre acestea, 197 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 74 pentru lipsa centurii de siguranţă şi pentru neacordare de prioritate. De asemenea, au fost reţinute 20 permise de conducere şi 4 certificate de înmatriculare.
(C.G.)

Recomandările redacției