politiePoliţiştii rutieri, au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 148 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 20.170 de lei. Dintre acestea, 63 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 18 pentru lipsa centurii de siguranţă şi pentru neacordare de prioritate. De asemenea, au fost reţinute 19 permise de conducere şi cinci certificate de înmatriculare.
În cursul zilei de marţi, poliţiştii au depistat în trafic mai multe persoane care au săvârşit abateri de la normele de reglementare a circulaţiei pe drumurile publice. În urma unei acțiuni pe linie de circulație rutieră desfășurate de Postul de Poliție Ghioroc împreună cu Postul de Poliție Covăsînț au fost reținute două permise de conducere. Astfel Daniel A., a fost depistat în timp ce a condus un autotu­rism Citroen pe raza comunei Ghioroc și a trecut pe culoarea roșie a semaforului electric montat la urcarea pe viaduct din direcția Arad către Ghioroc. Onisim B. a fost depistat, de asemenea, pe raza localităţii Ghioroc, în timp ce a condus un autoturism marca Peugeot și a trecut pe culoarea roșie a semaforului electric montat în aceeaşi zonă. Cei doi conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional la regimul circulaţiei rutiere luându-se totodată măsura complementară de suspen­- dare a dreptului de conducere.
Poliţiştii l-au mai depistat în trafic pe Dănuţ L.. de 63 ani, care a condus un autoturism marca Dacia pe raza localităţii Păuliş, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. „Acesta este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care nu posedă permis de conducere, faptă prevăzută şi pedepsită de O.U.G. 195/2002”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, Ovidiu Liber. (C.G.)

Recomandările redacției