politist bluratNu se anunţă zile prea bune pentru poliţistul arădean care este anchetat de procurori, el fiind suspectat că în calitate de om al legii coordona o reţea de hoţi, specializaţi pe furtul de bunuri uşor valorificabile, dar scumpe. În urma anchetei, procurorii arădeni au decis să îl trimită în judecată.
„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, prin rechizitoriu au dispus, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv,  a  inculpatului Tomşa Vasile, pentru săvârşirea  infracţiunilor  de   luare de mită, folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi complicitate la furt calificat, toate în formă continuată.  Din  probatoriul  administrat în cauză  a rezultat că inculpatul Tomşa Vasile, în calitate de agent şef adjunct în cadrul Secţiei a II-a de Poliţie a municipiului Arad, în perioada august-noiembrie 2012, în mod repetat, a perceput foloase materiale necuvenite reprezentând bunuri provenite din săvârşirea unor infracţiuni de furt, cunoscând provenienţa lor ilicită, de la autorii acestor infracţiuni, pentru a nu-şi exercita în mod corespunzător atribuţiile de serviciu, furnizându-le, printre altele, şi informaţii care nu erau destinate publicităţii, în scopul îngreu­nării urmăririi penale”, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.
De asemenea, actele dosarului au relevat că agentul de poliţie, în schimbul unor bunuri rezultate din activitatea ili­cită, a pus la dispoziţia autorilor furturilor unul din autoturismele sale, pentru transportul obiectelor sustrase.
La începutul lunii decembrie, judecătorii au emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, ce a fost prelungit în urmă cu câteva zile.
Poliţistul anchetat şi-a început activitatea ca poliţist de frontieră, a trecut apoi la jandarmi dar şi la SIPI, iar de trei luni de zile lucra ca şi agent la IPJ Arad.
Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă să ajungă ani grei după gratii, pentru furt.

Recomandările redacției