Fostul agent șef adjunct de la Rutieră, Sergiu Mârza, a fost condamnat astăzi, la închisoare cu executare de magistrații Judecătoriei Arad. Astfel, Mârza a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru contrabandă în formă agravată. Complicele său, însă, a „primit” o pedeapsă și mai grea, de opt ani și opt luni de închisoare, o decizie survenită în urma contopirii unor pedepse mai vechi, el având antecedente penale grave. Adrian Rus a fost condamnat pentru contrabandă în formă agravată în formă continuată și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată. Celor doi le-au fost interzise mai multe drepturi, ca pedeapsă accesorie. De asemenea, Sergiu Mârza se află în acest moment sub control judiciar, în vreme ce Adrian Rus este încarcerat în Penitenciarul Arad.

Condamnă inculpatul Mârza Sergiu-Ionuţ, aflat sub control judiciar la : – 5 ( cinci ) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravată. Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev.de art. 64 lit. a şi b Cod penal pe o durată de 3 ani. Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev.de art. 64 lit.a şi b Cod penal. In baza art. 72 Cod penal deduce din pedeapsa aplicată inculpatului durata arestării preventive si a arestului la domiciliu din 30.03.2019 la 04.09.2019 iar in baza art. 399 alin.1 Cod procedură penală mentine măsura controlului judiciar dispusă în privința inculpatului Mârza Sergiu Ionuț prin decizia penală nr. 837/ Cont din 04.09.2019 de către tribunalul Timiş”, se arată în soluția Judecătoriei Arad.

Amintim că, în luna martie a anului trecut, au fost descoperite 220 de baxuri de țigări, în valoare de peste 200.000 de lei, adică în jur de 42.000 de euro într-o autoutilitară înmatriculată în Marea Britanie. Aceasta a fost oprită în trafic pe centura municipiului Arad. Sergiu Mârza se afla pe scaunul din dreapta al autoutilitarei în care au fost găsite țigările. El ar fi încercat să fugă, dar a fost prins de oamenii legii, iar întreaga cantitate de țigări a ajuns în curtea Poliției, unde a fost depozitată. Totodată, în data de 11 aprilie 2019, a fost prins și șoferul autoutilitarei care se sustrăgea urmăririi penale, mai exact a reușit să fugă când Sergiu Mârza a fost prins.

Recomandările redacției