Dezvăluire şocantă în urma raportului privind comunicarea dintre Alexandra, una dintre tinerele ucise la Caracal și poliţistul căruia i-a fost direcţionat apelul. Conform realitatea.net, omul în uniformă nu a depus niciun efort de a o ajuta pe tânără, să-i ofere consiliere, cu toate că adolescenta îi spusese deja că fusese violată.

„Cu ocazia audierii înregistrării discuţiei telefonice între operatorul 112 de la nivelul IPJ Olt, ag. şef principal Florescu Vasilică Viorel şi victimă, s-a constatat că poliţistul a avut o atitudine refractară faţa de aceasta, fără a da dovada de solicitudine şi neimplicându-se în obţinerea de date care să conducă la identificarea locaţiei unde se afla persoana apelantă, respectiv să o consilieze pe aceasta, ori să îi ofere sfaturi cu privire la comportamentul ei până la sosirea echipajelor de poliţie”, se arată în raportul Ministerul de Interne, citat de Libertatea.

„Ce am aflat din raportul Parchetului mă face să mă urc pe pereţi, poliţistul de la IPJ Olt, de la 112, a avut o atitudine refractară şi nu i-a cerut detalii despre locaţie. Este inimaginabil în ce hal a vorbit cu nepoata mea. Acest individ nu i-a oferit consilierea necesară în astfel de situaţii, până la venirea Poliţiei, are sângele copilului pe mâini”, a declarat Cumpănaşu pentru Realitatea TV.

Alexandru Cumpănaşu a mai afirmatv că poliția și anchetatorii au tratat superficial cazul, fiind convinși că apelurile la 112 ale Alexandrei – cel puțin primele două- sunt glume și nici nu le-a trecut prin minte să-l identifice pe tatăl fetei.

Recomandările redacției