Polițistul implicat în jaful de la Pâncota, arestat preventiv

0
1350

În continuarea investigațiilor efectuate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, privind tâlhăria din noaptea de 21/22 noiembrie 2020, de pe raza localității Pâncota, astăzi, 12 martie, au fost puse în aplicare două mandate de aducere, emise pe numele unui tânăr de 22 de ani (agent de poliție în cadrul Poliţiei orașului Pâncota) și a unui tânăr de 21 de ani, ambii din Şiria, cercetați pentru complicitate la tâlhărie calificată. Magistrații Judecătoriei Ineu au emis pe numele celor doi (Denis Țicală și Dragoș Toadere) mandate de arestare preventivă.

Facem precizarea că în aceeași cauză, la data de 4 martie, a mai fost arestat preventiv un bărbat de 28 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Vă aducem aminte că agentul Denis Țicală, tânăr și de perspectivă, al Poliției orașului Pâncota a asigurat ieșirea a trei hoți dintr-o casă din aceiași localitate, de unde furaseră 300.000 de euro dintr-un seif, plus bijuterii și alte bunuri de valoare estimate la alte zeci de mii de euro. Asta s-a întâmplat în noaptea de 21 pe 22 noiembrie a anului trecut. În luna martie de abia, polițistul, împreună cu complicii săi la jaful organizat, cu lipsire de libertate și tentativă de omor, violare de domiciliu, deținere de marfă de contrabandă și substanțe interzise, au fost prinși.

Inițial, doar unul singur a fost arestat, de abia în această seară fiind reținuți și ceilalți doi, probabil chiar creierii acțiunii.

Așa cum am mai spus, cei peste 300.000 de euro nu au fost găsiți.

Istoricul complet al evenimentelor

Polițiștii de investigații criminale, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și al polițiștilor criminaliști, au pus în aplicare cinci mandate de percheziție domiciliară, la imobilele a patru bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 33 de ani, din municipiul Arad și comuna Șiria.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că doi dintre cei în cauză ar fi pătruns, în noaptea de 21 spre 22 noiembrie 2020, într-o locuință din localitatea Pâncota, de unde, în urma imobilizării victimei, o femeie de 80 de ani, ar fi sustras, dintr-un seif, 300.000 de euro, iar ceilalți doi, unul fiind agent de poliție în cadrul Poliției orașului Pâncota, ar fi asigurat ieșirea din imobil. Banii aparțineau fiului bătrânei. De altfel, în ciuda amenințărilor, femeia a refuzat să le spună tâlharilor codul de la seif, aceștia fiind nevoiți să îl deschidă în cele din urmă cu ajutorul unui flex.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate bunuri cu valoare probatorie, iar, la domiciliul unuia dintre cei în cauză, au fost găsite 22.380 de țigarete, marcate necorespunzător, susceptibile a proveni din contrabandă, acestea fiind ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

Împotriva celor patru a fost luată măsura reținerii pentru 24 ore, fiind introduși în arestul I.P.J. Arad, urmând a fi prezentați magistraților Judecătoriei Ineu, cu propunere de arestare preventivă. După cum spuneam, unul singur a fost reținut, ceilalți trei fiind considerați simpli suspecți.

Cu privire la agentul de poliție implicat, acesta se numește Denis Țicală, iar în urma punerii în mișcare a acțiunii penale, acesta a fost pus la dispoziția unității, urmând a fi suspendat din funcție, în situația luării față de acesta a unei măsuri preventive prevăzute de Codul de procedură penală.

Alături de polițist, au mai fost reținuți și Denis Busta, Dragoș Toadere și Flavius Vesa, ultimul fiind și cel care a rămas în arest… pentru 30 de zile.

Banii nu au fost găsiți, însă au fost găsite 22.380 țigarete de contrabandă la domiciliul unuia dintre reținuți, la Dragoș Toadere.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.