Locuitorii din zona localităților Șiria – Pâncota au ajuns să tremure de frică în propriile locuințe. Și se pare că au motive întemeiate să le fie, deoarece încrederea în oamenii legii din zonă, cei care ar trebui să îi apere și să îi protejeze, este la pământ. Organele în uniforme de polițiști protejează și veghează, dar nu în sensul care trebuie.

Un agent, tânăr și de perspectivă, al Poliției orașului Pâncota a asigurat ieșirea a trei hoți dintr-o casă de unde furaseră 300.000 de euro dintr-un seif, plus bijuterii și alte bunuri de valoare estimate la alte zeci de mii de euro. Asta s-a întâmplat în noaptea de 21 pe 22 noiembrie a anului trecut. În luna martie de abia, polițistul, împreună cu complicii săi la jaful organizat, cu lipsire de libertate și tentativă de omor, violare de domiciliu, deținere de marfă de contrabandă și substanțe interzise, au fost prinși. Ca să ne facem o părere, dacă nu o aveam deja, despre modul în care funcționează „Justiția“ în județul nostru, din cei trei unul singur a fost arestat, probabil cel mai puțin implicat și fără pile, pentru tâlhărie calificată. Și atât! Nu s-a ținut cont de faptul că au ținut ostatecă o bătrână de 80 de ani, că au amenințat-o cu moartea, că au bruscat-o sub amenințarea cuțitului. Este doar „tâlhărie calificată“. Ba mai mult, ceilalți trei, în frunte cu omul legii, au fost lăsați liberi, cel mai probabil pentru totdeauna, fiind considerați simpli „suspecți“ în acest caz de jaf organizat pe timpul nopții, constituire de grup infracțional, tentativă de omor și celelalte pe care nu le mai repetăm.

A, și încă ceva „lipsit de importanță“: cei peste 300.000 de euro nu au fost găsiți. Probabil, după cum ne spunea cineva din zonă, „banii au ajuns deja la cei care «trebuie să îi protejeze»“.

Telefoane și mesaje am mai primit pe adresa redacției: „Vă dați seama câți polițiști infractori există încă neprinși și favorizați de colegii lor, la fel de infractori?!“; „Asemenea polițiști mai sunt arestați doar când asemenea cazuri ajung la polițitii cinstiți, în rest totul se mușamalizează, întrucât polițiștii infractori ori participă efectiv la comiterea acestor furturi, ori își primesc dreptul de la infractori“; „Plătim din pensii și salarii polițiști care să ne tâlhărească în locuință“; „Astfel de gunoaie trebuie înlăturate din Poliția Română până la ultimul. Cei care încălcați legea să nu credeți că veți scăpa la nesfârșit“.

Istoricul complet al evenimentelor

Polițiștii de investigații criminale, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și al polițiștilor criminaliști, au pus în aplicare cinci mandate de percheziție domiciliară, la imobilele a patru bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 33 de ani, din municipiul Arad și comuna Șiria.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că doi dintre cei în cauză ar fi pătruns, în noaptea de 21 spre 22 noiembrie 2020, într-o locuință din localitatea Pâncota, de unde, în urma imobilizării victimei, o femeie de 80 de ani, ar fi sustras, dintr-un seif, 300.000 de euro, iar ceilalți doi, unul fiind agent de poliție în cadrul Poliției orașului Pâncota, ar fi asigurat ieșirea din imobil. Banii aparțineau fiului bătrânei. De altfel, în ciuda amenințărilor, femeia a refuzat să le spună tâlharilor codul de la seif, aceștia fiind nevoiți să îl deschidă în cele din urmă cu ajutorul unui flex.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate bunuri cu valoare probatorie, iar, la domiciliul unuia dintre cei în cauză, au fost găsite 22.380 de țigarete, marcate necorespunzător, susceptibile a proveni din contrabandă, acestea fiind ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

Împotriva celor patru a fost luată măsura reținerii pentru 24 ore, fiind introduși în arestul I.P.J. Arad, urmând a fi prezentați magistraților Judecătoriei Ineu, cu propunere de arestare preventivă. După cum spuneam, unul singur a fost reținut, ceilalți trei fiind considerați simpli suspecți.

Cu privire la agentul de poliție implicat, acesta se numește Denis Țicală, iar în urma punerii în mișcare a acțiunii penale, acesta a fost pus la dispoziția unității, urmând a fi suspendat din funcție, în situația luării față de acesta a unei măsuri preventive prevăzute de Codul de procedură penală.

Alături de polițist, au mai fost reținuți și Denis Busta, Dragoș Toadere și Flavius Vesa, ultimul fiind și cel care a rămas în arest… pentru 30 de zile.

Banii nu au fost găsiți, însă au fost găsite 22.380 țigarete de contrabandă la domiciliul unuia dintre reținuți, la Dragoș Toadere.

(G.A.)

  • Coco spune:

    U. S. A sunt mici copii pe lângă noi… Asta e tara tuturor posibilităților!!! Ai bani (relații) iei cât vrei!

  • Liviu Alexe spune:

    Iar Judecătoria Ineu? Ăia care au retrocedat Nadășul? Ar trebui desființată această unitate-monument al corupției și abuzurilor!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției