Polițistul Pană va rămâne încă o lună după gratii

0
669

Deși Judecătoria Arad a admis prelungirea arestului preventiv pentru Cosmin Pană și ceilalți trei inculpați din dosar, contestațiile depuse la această decizie nu s-au lăsat prea mult așteptate. „Admite propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, privind pe inculpaţii Uifălean Dacian-Marius, Stef Cosmin-Daniel, Raşca Iosif-Attila şi Pană Stefan-Cosmin”, se arată în hotărârea Judecătoriei Arad.

Însă Tribunalul Arad avea să mențină decizia judecătorilor care au hotărât prelungirea arestului în primă fază, astfel că cei patru inculpați vor rămâne încă 30 de zile în arest preventiv. De menționat că inculpatul Pană a depus o cerere de înlocuire a arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu sau control judiciar, care și ea a fost respinsă. 

Amintim că polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, au efectuat, în data de 10 iulie a.c.,  trei percheziții domiciliare, pe raza muncipiului Arad, la persoane bănuite de distrugerea unui autoturism prin incendiere și contrabandă. Autoturismul în cauză este al lui Călin Șuteu incendiat în octombrie, iar suspecții sunt Cosmin Pană, Cosmin Ștef, Dacian Uifălean și Iosif Rașca. 

În urma investigațiilor efectuate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale într-un dosar penal privind distrugerea prin incendiere a unui autoturism, comisă pe raza municipiului Arad, la data de 17/18 octombrie 2019, au fost identificați cei patru bărbați cu vârste cuprinse între 30 și 43 de ani, din Arad, bănuiți de comiterea faptei.

Din cercetări a reieșit că, în seara zilei de 18 octombrie 2019, cei patru s-ar fi întâlnit la locuința unuia dintre bărbați, de 43 de ani, din Arad, care ar fi avut un conflict cu o rudă a proprietarului autoturismului, iar în scopul comiterii faptei unul dintre bărbați i-ar fi transportat pe ceilalți trei cu autoturismul personal de la domiciliul celui de 43 de ani până în parcarea unui centru comercial. De aici, trei dintre aceștia s-ar fi deplasat cu alt autoturism, până la locația unde s-ar fi aflat autoturismul persoanei vătămate, unde l-ar fi incendiat prin folosirea de substanțe inflamabile, după care ar fi părăsit zona, întorcându-se la centrul comercial, de unde ar fi fost preluați de bărbatul care i-ar fi transportat în primă fază.

În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au descoperit la locuința lui Cosmin Pană, de 35 de ani, cantitatea de 5860 fire de țigarete fără timbru legal, susceptibile a proveni din contrabandă, o pereche de cătușe, un dispozitiv de monitorizare, plăcuțe cu numere de înmatriculare, iar într-o grădină comună cu altă locuință, într-o seră tip solar, au fost descoperite 31 de tulpini de plante canabis cultivate.

La domiciliul bărbatului de 43 de ani, au fost descoperite două măști și două perechi de mănuși.

Doi bărbați au fost conduși la sediul IPJ Arad pentru audieri, unde pe bază de ordonanță, au fost reținuți pentru 24 de ore, alți doi dintre aceștia fiind arestați în altă cauză. Este vorba despre Ștef Cosmin și Dacian Uifălean, tinerii din Covăsânt, saltați în urmă cu câteva săptămâni pentru trafic de droguri. Toți cei patru au fost arestați preventiv în această cauză. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.