politist mita
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Marinică Valentin Ciurescu, comisar șef de poliție în cadrul Poliției Municipiului Lugoj, Serviciul de Investigare a Fraudelor, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile concurente de luare de mită şi trafic de influență.
În rechizitoriul întocmit procurorii au reținut faptul că, la data de 10 noiembrie 2014, inculpatul, după audierea martorului denunțător într-un dosar penal, în care acesta din urmă avea calitatea de inculpat, s-a oferit să vicieze activitățile procedurale pe care urma să le desfășoare, în vederea netrimiterii acestuia în judecată. Pentru acest „ajutor” oferit denunțătorului, suspectul i-a pretins acestuia o sumă de bani, stabilită de comun acord la 500 euro, bani ce urmau să îi fie remiși la o dată ulterioară.
Astfel, la data de 25 noiembrie 2014 inculpatul s-a deplasat în Arad, unde, împreună cu denunțătorul, au mers la un restaurant, pentru a discuta în legătură cu situația dosarului și pentru a-i fi remisă suma de bani stabilită anterior.
Cu această ocazie, inculpatul i-a confirmat denunțătorului sprijin în soluționarea favorabilă a dosarului respectiv, sens în care i-a spus chiar că a întocmit referatul cu propunere de clasare și că are certitudinea că va convinge procurorul de caz să dispună soluția propusă.
Pentru a fi mai convingător, Ciurescu i-a spus denunțătorului că va preda suma de bani primită procurorului de caz.
În continuare, inculpatul a primit de la martorul denunțător o cutie ce conținea un sistem audio, în valoare de 1.800 de lei, și a introdus-o în portbagajul mașinii sale, unde a și fost descoperită împreună cu suma de 2.250 lei, cu ocazia acțiunii de prindere în flagrant.
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Direcției Generale Anticorupție.

Recomandările redacției