condamnare

Fostul comisar şef de poliţie Marinică Valentin Ciurescu, angajat la Serviciul de Investigare a Fraudelorîn cadrul Poliției Municipiului Lugoj,care a fost prins luând mită de la un denunţător pe ştrandul Neptun din Arad mai mulţi bani şi aparate electrocanice, a fost condamnat cu suspendare, miercuri, de Instanţa Tribunalului Arad.

Judecătorii au dispus suspendarea executării, sub supraveghere, a pedepsei aplicate inculpatului, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani şi l-a obligat să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, dar şi să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile la Primăria municipiului Lugoj, sau la Primăria Făget. De asemenea, acesta trebuie să plătească statului 3.200 de lei, cheltuieli judiciare, având drept de apel în 10 zile de la comunicare.

Reamintim că ofiţerul a fost prins în flagrant la data de 10 noiembrie 2014, pe Ştrandul Neptun din municipiu. Procurorii stabileauatunci că ofiţerul, după audierea martorului denunțător într-un dosar penal, în care acesta din urmă avea calitatea de inculpat, s-a oferit să vicieze activitățile procedurale pe care urma să le desfășoare, în vederea netrimiterii acestuia în judecată. Pentru acest „ajutor” oferit denunțătorului, suspectul i-a pretins acestuia o sumă de bani, stabilită de comun acord la 500 euro, bani ce urmau să îi fie remiși la o dată ulterioară.Astfel, la data de 25 noiembrie 2014 inculpatul s-a deplasat în Arad, unde, împreună cu denunțătorul, au mers la un restaurant, pentru a discuta în legătură cu situația dosarului și pentru a-i fi remisă suma de bani stabilită anterior.Cu această ocazie, inculpatul i-a confirmat denunțătorului sprijin în soluționarea favorabilă a dosarului respectiv, sens în care i-a spus chiar că a întocmit referatul cu propunere de clasare și că are certitudinea că va convinge procurorul de caz să dispună soluția propusă. Pentru a fi mai convingător, Ciurescu i-a spus denunțătorului că va preda suma de bani primită procurorului de caz. În continuare, inculpatul a primit de la martorul denunțător o cutie ce conținea un sistem audio, în valoare de 1.800 de lei, și a introdus-o în portbagajul mașinii sale, unde a și fost descoperită împreună cu suma de 2.250 lei, cu ocazia acțiunii de prindere în flagrant.

Recomandările redacției