Poluare cu reziduuri petroliere la Mangalia

0
707

O porţiune de plajă din Mangalia a fost poluată cu deşeuri petroliere, acestea fiind observate atât în apa mării, cât şi pe nisip. Porţiunea respectivă de plajă a fost închisă, fiind strânse12 tone de material poluant în amestec cu nisip, conform Mediafax.

Potrivit administratorului plajei, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL), angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa au intervenit în cursul nopţii de luni spre marţi pentru depoluarea unei porţiuni de plajă din staţiunea Mangalia, unde a fost semnalată o poluare cu hidrocarburi. În urma intervenţiei angajaţilor Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa au fost strânse aproape 12 tone de material poluant în amestec cu nisip.

Din primele verificări a reieşit că este o poluare cu hidrocarburi a apei, care a fost adusă la mal de curenţii marini, astfel că nisipul a fost poluat. În acest sens, au fost luate probe de apă şi urmează să se stabilească natura poluării. Porţiunea de plajă din Mangalia afectată de poluare a fost închisă şi va fi redeschisă după înlăturarea efectelor produse de poluare.

„În continuare, zona unde a fost semnalată poluarea rămâne închisă şi este monitorizată în permanenţă de reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral care conlucrează cu celelalte instituţii specializate, Garda de Mediu, Direcţia de Sănătate Publică şi Autoritatea Navală Română, pentru a stabili care este sursa poluării, dar şi pentru a redeschide porţiunea de plajă în cel mai scurt timp posibil”, susţin sursele citate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.