Miercuri, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică, Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, împreună cu poliţiştii aparţinând Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Arad au desfăşurat o acţiune pe linia verificării legalităţii comerţului şi transportului de material lemnos.

Cu această ocazie au fost efectuate verificări la 4 complexe comerciale şi 3 pieţe de pe raza municipiului, fiind aplicate 2 sancţiuni contravenţionale conform Legii nr. 171/2010, în valoare de 20.000 de lei, pentru lipsa evidenţierii pomilor de Crăciun în registrul de evidenţă a materialului lemnos şi a raportării acestora în sistemul informatic, respectiv pentru lipsa documentelor de provenienţă legală (aviz de însoţire secundar).

De asemenea, au fost reţinuţi în vederea confiscării faptic 821 pomi de crăciun în valoare de aproximativ 25.000 de lei şi valoric 1.335 pomi de Crăciun în valoare de aproximativ 91.000 de lei. Acţiunile vor continua şi în perioada următoare.

Recomandările redacției