Pompieri români luptă cu flăcările în Grecia, iar militari din România luptă pentru stingerea incendiilor din Macedonia de Nord

0
402

Prima misiune a pompierilor români de stingere a flăcărilor din Grecia a început în dimineața zilei de 8 august, în zona Spathari. În același timp, mai mulți militari din România ajută la stingerea incendiilor din Macedonia de Nord.

În total, 108 pompieri români cu 23 de autospeciale – șase autospeciale de stingere incendii de pădure, două cisterne, un centru de comandă, patru containere Multirisc, un autocamion, un autocar de intervenție, două microbuze, patru autospeciale de primă intervenție și comandă, s-au deplasat în Grecia, a precizat șeful DSU, Raed Arafat.

România a trimis, la solicitarea autorităților din Macedonia de Nord, o aeronavă C-27 J Spartan pentru stingerea incendiilor de pădure și deja a efectuat misiuni de sprijin, acționând cu zece mii de litri de apă, la 100 de km Est de capitala Macedoniei de Nord, Skopje, o zonă puternic afectată de incendii de vegetație, cu pericol de extindere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.