Pompierii arădeni au avut parte în doar o zi de incendii de vegetație, un camion în flăcări și un avion prăbușit

0
274

În ultimele 24 ore, subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Vasile Goldiș” al județului Arad au executat 42 misiuni de intervenție.

Așadar, pompierii au acționat pentru descarcerarea a trei persoane, una în urma unui accident rutier și două în urma unui accident aviatic. De asemenea, echipajele specializate în stingerea incendiilor au intervenit în 15 situații de urgență, au fost stinse două incendii la anexele locuințelor particulare, 12 de vegetație uscată și resturi vegetale și un incendiu la un autocamion.

Mai exact, din cele 12 incendii de vegetație uscată și resturi vegetale, intervențiile cele mai dificile au fost la Vărădia de Mureș unde incendiul de la o pășune s-a propagat la litiera pădurii iar pentru stingerea acestuia a fost necesară intervenția unui număr de 15 pompieri a Gărzii de Intervenție nr.1 Bârzava, voluntari și angajați ai ocolului silvic.
În continuare, în orașul Chișineu Criș, încercarea de curățare a resturilor vegetale dintr-o grădină putea să aibă consecințe grave, incendiul propagandu-se la anexele vecinilor și doar intervenția rapidă și profesionistă a pompierilor de la garda nr. 2 de Intervenție Chișineu Criș a făcut ca cele două anexe să nu ardă.

Cel mai complicat dintre toate a fost însă cel din cursul dimineții de astăzi. În jurul orei 02.00, Detașamentul de Pompieri Arad a intervenit cu două autospeciale de stingere și nouă pompieri la Vama de Interior din Zona Industrială, la un incendiu ce se manifesta la un autotren.

În momentul sosirii echipajelor de intervenție incendiul se manifesta violent și generalizat la autotren, favorizat de prezența din abundență a materialului combustibil, autocamionul fiind încărcat cu materiale textile. Intervenția a fost una dificilă pentru pompieri, autocamionul fiind chiar la intrarea în curtea instituției și exista posibilitatea propagării incendiului la clădirea vămii.

După aproximativ trei ore de intervenție, cele două echipaje au reușit stingerea incendiului și protejarea clădirii. În urma incendiului mai multe geamuri ale clădirii au fost sparte sau deteriorate.
Cauza probabilă ”frecare mecanică” la sistemul de frânare care prezenta defecțiuni.

Pe lângă incendii și descarcerări, modulele SMURD au intervenit pentru acordarea primului ajutor medical în 27 de cazuri. În continuare au loc și toate misiunile de asigurare logistică unde sunt chemați la toate locațiile de carantină, misiunile de transport și de coordonare și conducere a intervențiilor pentru gestionarea situației de urgență generate de virusul COVID 19. Din cadrul I.S.U.J Arad, 35 de ofițeri și subofițeri execută aceste misiuni 24/24.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.