Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat celor aflați în dificultate, au desfășurat în perioada 18-20 martie 82 misiuni de intervenție în teren după cum urmează:

73 cazuri SMURD pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.

nouă misiuni de stingere și intervenție, din care:

Nouă incendii
Din cele nouă incendii, două s-au manifestat la case și anexe iar șapte la vegetație uscată/resturi vegetale”
, potrivit datelor furnizate de ISU Arad.

Pompierii arădeni fac precizări legate de numărul ridicat de incendii de vegetație din această perioadă. Aceștia fac apel către cetățeni pentru a preveni eventualele dezastre, dar și riscul de pierderi de vieți omenești.

„În fiecare an ne confruntăm cu un număr considerabil de incendii de vegetație uscată, majoritatea dintre acestea fiind generate de către cetățeni care nu conștientizează pericolul la care se expun pe ei înșiși, dar și pe semenii lor

În perioada 18-20 martie a.c., forțele de intervenție profesioniste și voluntare pentru situații de urgență din județul Arad, au intervenit la șapte de intervenții de stingere a incendiilor de vegetație.

Riscul de a produce pagube materiale însemnate sau victime omenești este foarte ridicat, deoarece multe dintre incendii s-au manifestat în apropierea locuințelor, drumurilor sau a fondurilor forestiere
, transmit cei de la ISU Arad.


Recomandările redacției