Pompierii arădeni au fost în plină activitate în luna septembrie cu peste 1000 de misiuni

0
205

Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Vasile Goldis ” al județului Arad, cu  mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor,  precum și pentru acordarea primului ajutor calificat celor aflați în dificultate, au desfășurat în acest această perioadă 1336 misiuni de intervenție după cum urmează: 1071 de cazuri SMURD,  pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, 39 incendii la locuințe, anexe, autoturisme, deșeuri vegetale, resturi menajere.

S-a intervenit pentru stingerea incendiilor astfel:10 incendii la locuințe; cinci incendii la anexe; trei incendii la alte proprietăți ( autoturisme, utilaje agricole), șase incendii la vegetație uscată, resturi vegetale, miriște 15 incendii la alte obiective.

Au fost 199 misiuni pentru decontaminarea personalului și tehnicii de intervenție în urma transportului persoanelor confirmate cu noul coronavirus către unități medicale.

De asemenea, trei intervenții au fost pentru pentru descarcerare, două pentru salvarea animalelor, opt misiuni de asigurare a unor evenimente publice de amploare în vederea prevenirii apariției unor situații de urgență și trei misiuni de supraveghere a zonei în urma producerii unor situații de urgență în urma unor accidente rutiere.

Alte 11 situații de urgență

Luna septembrie a fost caracterizată de o scădere a numărului de incendii față de luna august 2021 și de o creștere foarte mare a numărului de intervenții ale echipajelor SMURD pe fondul creșterii numărului de persoane infectate cu noul coronavirus.

O creștere de peste 150% față de luna august s-a înregistrat si la misiunile de decontaminate ale echipajelor SMURD care acordă asistența medicală prespitaliceasca persoanelor suspecte sau pozitive COVID 19.

De altfel in luna septembrie a fost reoperaționalizat punctul de decontaminare a subunității din Ineu pentru decontaminare a personalului și tehnicii care transportă bolnavi la Spitalul din Ineu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.