Pompierii din Arad au fost harnici și în luna trecută, „nu s-au culcat pe ureche”. Aceștia au reușit să participle la mai mult de 1000 de misiuni în luna septembrie. Subunitățile de intervenție și structurile operative  ale ISU Arad au executat 1154 misiuni.

Dintre aceste misiuni 797 au fost misiuni de intervenție și 357 misiuni de recunoaștere și verificare a locațiilor în care s-a desfășurat procesul electoral.

Următoarele detașamente au efectuat misiuni:  Detașamentul Arad și Punctul de Lucru Vladimirescu și Curtici au efectuat  444 de  misiuni; Detașamentul Ineu (Garda de Intervenție nr.1 Ineu si Garda de Intervenție nr.2 Chisineu-Criș) – 207de  misiuni; Detașamentul Sebiș ( Garda de Intervenție nr.1 Sebiș si Garda de Intervenție nr.2 Gurahonț) – 86 de misiuni; Secția de Pompieri Bârzava (Garda de Intervenție nr.1 Bârzava si Garda de Intervenție nr.2 Birchiș) – 60 de misiuni.

Cele 9 echipaje echipaje Smurd au acordat asistență medicală în  568 cazuri si au participat la încă 156 misiuni de sprijin ale echipajelor de pompieri. Pe timpul intervențiilor s-a acordat asistență medicală pentru 832 adulți și 49 copii.

Echipajele descarcerare au desfășurat patru misiuni de intervenție pentru extragerea victimelor din autoturisme, în urma unor accidente rutiere.

S-a intervenit pentru stingerea unui număr de 51 incendii dintre care 24 de vegetație uscată sau resturi vegetale.

Au mai fost executate alte 42 diferite misiuni (asistență persoane, asigurare evenimente, asigurare/supraveghere zona)

Toate structurile operative ale ISU Arad sunt implicate în misiuni directe sau conexe generate de COVID 19. Astfel au fost desfășurate 132 transporturi de persoane confirmate cu noul coronavirus si operațiuni de decontaminarea ale tehnicii si personalului.

In nouă cazuri echipajele de intervenție au fost întoarse din drum fără a mai ajunge la locul intervenției.

În trei  cazuri alertat s-a dovedit a fi falsă iar în 24 de cazuri la sosirea echipajelor nu a mai fost necesară intervenția acestora.

Recomandările redacției