pompieriMunicipiul Arad şi oraşele Sebiş şi Chişineu-Criş au fost inundate, sâmbătă dimineţa, din cauza ploilor abundente. Localnicii au cerut ajutorul pompierilor care au acţionat pentru evacuarea apei. Aceştia au intervenit cu motopompe.
În centrul Sebişului, clădirile nu au fost afectate de ape. „Canalizarea nu a putut prelua apele pluviale rezultate în urma unei ploi abundente, iar zona a fost inundată, fără să fie afectate imobile”, au declarat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad. Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei de pe carosabil şi trotuare.
O familie din Chişineu-Criş a cerut ajutorul pompierilor, pentru că apa a intrat în gospodărie şi a afectat o anexă. În acest oraş a fost inundată o singură strada. Localitatea Nădab, care aparţine de Chisineu-Criş, a avut două străzi afectate de inundaţie. „Şanţurile de scurgere nu au fost întreţinute şi nu au putut prelua apa pluvială, în zonă acţionându-se cu motopompe ale Primăriei”, a declarat Gheorghe Burdan, primarul localitaţii Chişineu-Criş.
În municipiul Arad, a fost inundată o stradă din Cartierul Gai. Pompierii au constatat că aici canalul pluvial era înfundat, iar apa nu s-a mai putut scurge.
(C.G.)

Recomandările redacției