Pompierii arădeni au patricipat la 873 de misiuni, toate în luna mai

0
144

Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldis ” al județului Arad, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor,  precum și pentru acordarea primului ajutor calificat celor aflați în dificultate, au desfășurat în această perioadă 873 misiuni de intervenție.

Astfel, 720 de cazuri SMURD au fost pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.

Din aceste misiuni, 642 au fost ajutor medical de urgenta, 178 misiuni la alte situații de urgență.

Pe subunități,  misiunile SMURD au fost desfășurate astfel:

Detașamentul Arad cu cele patru puncte de lucru, Curtici, Vladimirescu, Vinga, Nădlac – 518, Detașamentul Ineu – 109, Detașamentul Sebiș- 43, Secția Bârzava – 50.

Au mai fost 31 incendii la locuințe, anexe, autoturisme, deșeuri vegetale, resturi menajere.

Din cele 31 incendii, 10 au fost de vegetație uscată sau resturi vegetale.

Repartizate pe subunitătii intervențiile s-au desfășurat astfel: 21 de intervenții -Detașamentul Arad,  patru intervenții Detașamentul Ineu, tot patru Detașamentul Sebiș și două Secția Bârzava.

De asemenea, au mai fost 60 misiuni pentru decontaminarea  personalului și tehnicii de intervenție în urma transportului persoanelor confirmate cu noul coronavirus către unități medicale.

Au fost decontaminate 60 autospeciale și 236 persoane.

Au fost patru  intervenții pentru descarcerarea persoanelor în urma unor accidente rutiere, 11 misiuni de asistență a persoanelor, patru misiuni pirotehnice de asanare a munitiei și alte 42 tipuri de misiuni (supraveghere zonă pentru evitarea altor pericole, asigurare evenimente, înlăturate efecte fenomene meteo).

În  10 situații echipajele au fost întoarse din drum și în 18 cazuri nu a mai fost necesară intervenția echipajelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.