isu

Ofiţeri şi subofiţeri din cadrul ISU au participat în misiuni, care au restabilit ordinea în municipiu şi judeţ, în urma ploilor torenţiale din ultimele săptămâni.

În urma fenomenelor meteorologice periculoase înregistrate în ultima periodă în judeţul Arad, , au acţionat pentru restabilirea stării de normalitate, forţe ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „ Vasile Goldiş”  Arad, Primăria Municipiului Arad, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Pecica, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Sântana, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Zimandu Nou.

„Detaşamentul Arad a executat 25 misiuni de intervenţie cu un efectiv de un ofiţer şi 30 subofiţeri, sprijinit de Grupa Operativă a inspectoratului cu un efectiv de trei ofiţeri şi trei subofiţeri, şase autospeciale astfel: două misiuni de evacuare apă, o deblocare a unui tramvai de copac, 12 acţiuni de îndepărtare arbori căzuţi pe carosabil, trotuare, conductori electrici, patru acţiuni de îndepărtare de elemente de acoperiş sau alte elemente de construcţie care prezentau pericol,  o degajare elemente de construcţie provenite din acoperiş”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad.

Garda de interveţie nr.doi Chişineu Criş a executat patru misiuni cu un efectiv de un ofiţer, şase subofiţeri şi o autospecială. Toate misiunile au fost de îndepărtare a unor arbori doborâţi de furtună. Cea mai dificilă s-a dovedit misiune desfăşurată pe drumul ce face legătura între Chişineu Criş şi Sintea Mare unde la sosirea echipajului de intervenţie drumul era blocat de şase arbori doborâţi de furtună, s-a intervenit de urgenţă pentru deblocarea unui dens de circulaţie, interveţia continuând apoi aproximativ două ore.

Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Pecica a intervenit în oraşul Pecica cu o autospecială, două motopompe şi 12 voluntari pentru evacuarea apei din gospodăriile inundate.

Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Sântana a intervenit pentru îndepărtarea arborilor din localitate şi de pe DJ 792, trei misiuni de intervenţie cu mijloacele tehnice ale primăriei.

Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Arad a intervenit în municipiul Arad în 23 de locaţii pentru îndepărtare arborilor căzuţi pe maşini, trotuare străzi cu nouă persoane, două auto de transport.

Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Zimandu Nou, a intervenit în satul Udviniş pentru îndepărtarea elementelor de acoperiş şi refacerea acestora la Căminul Cultural şi un bloc de locuinţe, acoperişurile fiind afectate în proporţie de 20% de asemenea au executat opt misiuni de îndepărtare a arborilor căzuţi pe căile de comunicaţii

Pe toată întreaga durată a misiunilor de intervenţie, forţele au beneficiat de sprijinul colegilor de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad a posturilor locale de poliţie şi a Poliţiei Locale Arad care au asigurat fluidizarea traficului, restricţionarea acestuia şi alte misiuni specifice.

Recomandările redacției