În perioada 10-13 februarie, subunităţile de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş“ al judeţului Arad au executat 55 misiuni de intervenţie. S-a acţionat pentru stingerea unui număr de şase incendii, patru cazuri de asistenţă a persoanelor şi 45 misiuni de tip SMURD.
În 11 februarie ora 06.04, un apel la numărul uni de urgenţă a anunţat un incendiu în comuna Cermei la două locuinţe. Apelul a fost făcut de către o persoană din localitate aflată la o distanţă considerabilă de locul incendiului. A fost alertată Garda nr.1 de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Ineu care s-a deplasat cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, un ofiţer şi şapte subofiţeri. În sprijin a fost solicitat şi SVSU Cermei cu o autospecială de stingere şi voluntari.
În momentul sosirii celor două echipaje ale subunităţii din Ineu au constatat că incendiul se manifesta la o hală de producţie, cu o suprafaţă de aproximativ 300 mp, generalizat atât în interiorul halei cât şi la acoperiş şi posibilităţi de propagare.
Dezvoltarea incendiului a fost favorizată de prezenţa materialelor combustibile din interiorul halei, scândură, rumeguş şi alt material lemnos şi de faptul că a fost observat târziu, hala neavând personal de pază.
După aproximativ patru ore de intervenţie incendiul a fost stins, fără a se propaga la alte construcţii. Au ars utilajele de producţie din hală, materialul lemnos şi acoperişul. Ca şi cauză probabilă s-a stabilit „scurt circuit electric la aparat de măsură sau control defect”
Detaşamentul de Pompieri Arad a intervenit pentru stingerea a două incendii, unul în localitatea Frumuşeni la locuinţa particulară a cunoscutului interpret de muzică de petrecere Bombonel Cotoc şi unul în municipiul Arad la o anexă cu rol de magazie de lemne.
Celelalte trei incendii s-au manifestat la coşuri, burlane sau canale de evacuare a fumului şi pentru stingerea lor au intervenit subunităţile din Birchiş, Gurahonţ şi Sebiş.

Recomandările redacției