Pompierii au intervenit pentru îndepărtarea efectelor furtunii (foto)

0
266

În cursul zilei de ieri, au fost emise de către Administrația Națională de Meteorologie patru avertizări de fenomene meteorologice periculoase Nowcasting de tip „cod roșu”, fenomenele vizate fiind: vânt puternic cu rafale de 90-110 km/h, grindină de mari dimensiuni, averse torențiale 40-60 l/mp, frecvente descărcări electrice. Aceste avertizări au fost emise pentru 75 Unități Administrativ Teritoriale.
Au fost transmise mesaje RO-Alert pentru înștiințarea-avertizarea populației pentru toate cele patru coduri.
În urma efectelor fenomenelor meteo periculoase ISU Arad a intervenit in mai multe localități. La Chișineu-Criș au fost executate două misiuni de intervenție la copaci căzuți peste autoturism și carosabil, cu o autospecială de mare capacitate, o motopompă și trei subofițeri. În localitatea Almaș, s-a intervenit pentru evacuarea apei din subsol la Postul de Poliție cu o autospecială de mare capacitate, o motopompă și doi subofițeri. 

În municipiul Arad, au fost executate 10 misiuni de evacuare a apei la case, subsoluri și demisoluri, trei misiuni pentru îndepărtarea unor copaci căzuți pe carosabil, cu ajutorul unui autoturism de teren, două autospeciale de mare capacitate, cinci motopompe și 22 de subofițeri.  În această perioadă a fost activată Grupa Operativă a ISU Arad.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.