În cadrul acordului încheiat între Guvernul României şi Guvernul Republicii Ungare privind cooperarea şi ajutorul reciproc în domeniul dezastrelor, miercuri a avut loc la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” Arad o întâlnire între comanda celor două instituţii similare din judeţele Bekeş şi Arad. Partea maghiară a fost reprezentată de către colonelul Toth Tibor, directorul Directoratului pentru Apărare Împotriva Catastrofelor al judeţului Bekeş.
„În cadrul întâlnirii au fost discutate obiectivele pentru anul 2013. Au fost stabilite comisiile de lucru privind planurile comune de intervenţie în cazul unor situaţii de urgenţă ce pot apărea la frontieră (incendii de vegetaţie în zona de frontieră, accidente pe căile de transport cu substanţe periculoase, inundaţii), s-au stabilit exerciţiile comune cu forţe şi mijloace ce se vor desfăşura de către cele două instituţii şi participarea acestora în comun la programe transfrontaliere cu finanţare europeană“, ne-a declarat cpt. George Pleşca, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad.
De asemenea, cei doi şefi de instituţii, col. Ioan Bogdănescu şi col. Toth Tibor, au prezentat situaţia operativă la nivelul judeţelor pe care le gestionează, în special în privinţa situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii. Va fi menţinut în continuare fluxul informaţional între cele două dispecerate ale I.S.U.J Arad şi Direcţia pentru Apărare Împotriva Catastrofelor Bekeş, cu scopul unei bune gestionări a situaţiilor de urgenţă atât la frontieră cât şi în cele două judeţe.

Recomandările redacției