Pompierii, implicați în sute de misiuni în contextul pandemiei

0
492

Pompierii arădeni au fost extrem de implicați în multe misiuni încă de la începutul pandemiei. Aceștia au transportat persoane suspecte sau confirmate cu covid-19, au stins incendii și au reușit să fie un sprijin pentru toată lumea, prezenți exact acolo unde era nevoie de ei. După o analiză a misiunilor și intervențiilor Inspectoratului pentru situații de urgență ”Vasile Goldiș” Arad în contextul pandemiei de coronavirus în județul Arad pentru perioada 15.03 – 15.04.2020 a rezultat faptul că unitatea a fost implicată activ în gestionarea acestei situații de urgență încă de la debutul cazurilor în România și în județul Arad.


Comanda unității a fost implicată în procesul decizional de la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în perioada analizată, având loc 11 ședințe și 10 întâlniri ale Grupului de Suport Tehnic.
Începând din 12 martie 2020, ora 20.00 a fost operaționalizat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției cuprinzând reprezentanți ai ISU, IPJ, IJJ, STPF, DSP și Instituția Prefectului.
În perioada analizată au fost executate următoarele misiuni operative:
119 misiuni transport persoane suspecte/confirmate la unitățile spitalicești
466 persoane și 284 mijloace auto decontaminate (ISU, IPJ, IJJ)
163 misiuni de asigurare logistică a centrelor de carantină
40 misiuni transport spre locații de carantină instituționalizată din alte județe
17 misiuni transport personal DSP la PCTF Nădlac I și II
8 misiuni transport materiale de protecție de la București, Mizil, Timișoara, Oradea, atât pentru personalul propriu cât și pentru spitalele din județul Arad, Serviciul Județean de Ambulanță, Casa de Asigurări de Sănătate, DSP Arad, DGASPC Arad, structurile M.A.I și MAPN din județ.
4 misiuni de transport pentru DSP și Crucea Roșie – Filiala Arad în vederea distribuirii sau relocării de echipamente medicale și de protecție.
A fost asigurat sprijinul logistic pentru instituțiile medicale din județul Arad prin operaționalizarea unui număr de 20 corturi pentru triaj medical.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.