Pompierii militari arădeni au intervenit în aproape 600 de misiuni, de la începutul anului

0
394

Ceea ce fac pompierii implică mai mult decât o simplă meserie, mai ales că aceștia se expun riscurilor și pericolelor. Astfel, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Vasile Goldis” al județului Arad, au început anul 2021 în forță. Au desfășurat în  această perioadă 556  misiuni de intervenție cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor,  precum și pentru acordarea primului ajutor calificat celor aflați în dificultate.

Dintre misiunile aflate, au existat: 368 de cazuri Smurd, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, 11 incendii la locuințe particulare, anexe sau autoturisme, 61 misiuni de decontaminare ale autospecialelor de intervenție folosite la transportul persoanelor confirmate cu noul coronavirus și a personalului ce încadrează autospecialele, 61 misiuni transport persoane confirmate sau suspecte cu noul coronavirus, o misiune descarcerare și 48 alte tipuri de misiuni.

Oamenii de la ISU transmit cetățenilor că cea mai importantă armă pe care o avem în combaterea pandemiei cu virusul SARS-CoV-2 este adoptarea unui comportament responsabil la nivel individual prin respectarea următoarelor măsuri de prevenție:  purtarea măștii astfel încât atât nasul cât și gura să fie acoperite; igienizarea frecventă a mâinilor după contactul cu mediul extern și evitarea ducerii mâinilor la nas, gură și ochi fără spălare/dezinfectare în prealabil și evitarea locurilor aglomerate precum și păstrarea distanței de minim doi metri față de persoanele din jurul nostru.

,,Atragem atenția tuturor persoanelor fizice și juridice că astfel de acțiuni vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creștere a gradului de siguranță a cetățenilor prin respectarea măsurilor de protecție adecvată împotriva virusului” transmit cei de la ISU Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.