Prezent, miercuri, la Fabrica Coca-Cola din Ploieşti, la inaugurarea unei noi linii de producţie, premierul Victor Ponta a afirmat, într-o declaraţie dată presei, că apreciază companiile „serioase” cum este Coca-Cola, care plătesc taxe la bugetul de stat, compensând astfel evaziunea fiscală pe care o fac alte firme.

 

În acest context, premierul a acuzat Curtea Constituţională că sprijină evaziunea fiscală şi nu lasă Guvernul să combată acest fenomen.

 

„Când văd companii serioase cum este Coca-Cola că plătesc taxe cu care compensăm faptul că alte firme nu plătesc taxe şi se ocupă cu evaziunea fiscală, evaziune care văd că acum e sprijinită şi de Curtea Constituţională, care nu ne lasă să combatem evaziunea fisclă, cu atât mai mult apreciez companiile serioase care plătesc taxe”, a spus Ponta.

Întrebat despre legea insolvenţei, el a afirmat că actuala lege a insolvenţei „încurajează companiile să nu plătească taxe”.

 

Ponta a adăugat că actuala lege a insolveneţei este „o lege proastă” şi a spus că este hotărât să o schimbe pentru a sprijini companiile „serioase” să investească, să plătească şi să fie „actorii corecţi” în economia româneaască.

 

El a mai spus că, anual, compania Coca-Cola plăteşte, în România, taxe şi impozite în cuantum de aproximativ 200 de milioane de euro şi că, până în prezent, această companie nu a solicitat ajutor de stat, dar, în măsura în care Coca-Cola va solicita un astfel de ajutor, Guvernul îl va acorda „cu mare plăcere”, întrucât ajutorul de stat este un mecanism european de promovare a investiţiilor.

 

 

Recomandările redacției