Premierul Victor Ponta a afirmat că intenţionează să aibă, până la finele anului, o serie de întâlniri cu companiile străine care investesc în România, adăugând că preşedintele Traian Băsescu „pune beţe în roate ţării” atunci când critică nivelul scăzut al investiţiilor străine.

„Sigur că alergăm. Alergăm şi în China după investiţii. O să alergăm şi în America după investiţii. Am făcut lucrul ăsta şi în ţările europene, dar în Europa e mai greu. (…) Investiţii mari mai puţin din Europa, că nu prea sunt bani în Europa. Am în program, până la sfârşitul acestui an, o întâlnire cu acele categorii importante de companii care investesc deja în România – din energie şi din IT. (…) Domnul Băsescu se luptă cu Guvernul, cu USL… Treaba lui, dar vine mereu şi bagă beţe în roate nu mie, Guvernului, ci României. Ce treabă are el în fiecare zi să anunţe că investitorul de la CFR Marfă nu are bani? Asta e treaba unui preşedinte? Să se uite toată ziua la televizor şi să spună: N-aveţi bani”, a spus Ponta.
Totodată, premierul a adăugat că preşedintele Traian Băsescu are acces la informaţii şi că „ar trebui să le prezinte corect, fiindcă el minte”. „El se duce la televizor să ne mai bage o strâmbă, să ne mai tragă un preş. Ori, într-o situaţie dificilă nu cred că există vreun preşedinte din Europa, şi slavă Domnului România nu o duce rău raportat la celelalte ţări europene, care să zică toată ziua: „O să fie foarte rău. E groaznic. Ne distrugem”. Genul ăsta de discurs e pricinos. Că dacă nu e el cu Boc, o să se distrugă ţara. Mi se pare o chestiune absolut neserioasă şi slavă Domnului că mai avem un an. Lui, după ce i se termină mandatul – ca la Liviu Papici – nu i-l mai prelungim”, a mai spus Victor Ponta.

 

 

 

(A – autor: Cătălina Barbu, editor: Cristina Tatu)

 

Recomandările redacției