Premierul Victor Ponta a declarat, luni, in debutul sedintei BPN al PSD, la care presa a avut acces, ca liberalul Daniel Chitoiu conduce negocierile cu FMI si, in consecinta, el stabileste daca poate sa dea bani sau daca nu poate sa dea bani.

Ponta a adaugat ca „este usor sa vorbesti la televizor” si sa zici „sa dam bani”, el aratand ca ar trebui sa se treaca peste „povestea asta cu opozitia de la putere”.

„Am considerat ca e normal ca ministrul de Finante, vicepremier, sa conduca aceste discutii, pentru ca nu mai vreau sa impartim Guvernul intre cei buni, care nu vor cu FMI, si vor sa se dea bani la toata lumea, si cei rai, care nu vor sa dea bani.

Crin Antonescu: Acordul Romaniei cu FMI, un „handicap”, o „situatie nefericita si temporara”

Asa ca domnul Chitoiu daca poate da bani, daca nu poate nu da bani. Dar povestea asta cu opozitia de la putere cred ca poate o trecem de data asta. E asa usor sa vorbesti la televizor dupa care sa zici sa dam bani”, a spus Ponta.

El a aratat ca Guvernul are un ministru de Finante liberal, in care el, ca premier, are o incredere totala.

„Sunt convins ca domnul Chitoiu ne va prezenta si noua si colegilor sai de partid cea mai buna varianta posibila pentru bugetul pe 2014”, a spus Ponta. El a precizat ca luni seara vor fi luate cateva decizii legate de buget si de modul in care va fi pregatit anul 2014 din punct de vedere fiscal.

Negocierile Guvern-FMI, la secret: STS, solicitat de un ministru sa deschida sistemul de bruiaj

Presedintele PNL, Crin Antonescu, spune ca „nu este un lucru bun” ca Romania este sub acord cu FMI, el catalogand aceasta situatie drept una „nefericita si temporara” si un „handicap” intrucat tara noastra nu poate avea cu adevarat o politica economica.

„Nu e un lucru bun ca suntem sub acord cu FMI. Asta inseamna pentru Romania un handicap pentru care nu este de vina FMI. A fi sub acord cu FMI, ceea ce nu se intampla multor tari din UE, este o situatie nefericita si temporara.

Si planul nostru este cat mai repede sa iesim din aceasta situatie”, a declarat Crin Antonescu, duminica, la Sinaia, la dezbaterea „Romania pentru mediul de afaceri” organizata de PNL si la care au participat reprezentanti ai mediului de afaceri si tineri liberali.

Recomandările redacției