Premierul Victor Ponta a declarat marţi seară că la Liceul Dimitrie Bolintineanu acţiunea a fost coordonată de procurori şi nu de poliţişti, iar să intri peste nişte liceeni şi să-i tratezi de parcă ar fi terorişti talibani a fost cel puţin o lipsă de inteligenţă.

„Acţiunea a fost coordonată conform legii de către procurori, s-au întâmplat nişte lucruri cel puţin anormale. Aduc aminte că poliţiştii nu ştiu ce nu au făcut la spital la Adrian Năstase, nu l-au luat cu forţa pe Adrian Năstase de la spital, s-au trezit şi ei cu nişte plângeri penale, din fericire s-a dovedit că nu au încălcat legea în niciun fel. Acţiunea (n.r.- de la Liceul Dimitrie Bolintineanu) a fost ordonată şi coordonată de către procurori, nu ştiau nici procurorul general, nici ministrul de Interne ce se întâmplă acolo, important este ca aplicarea legii şi procedurile legale să se desfăşoare cu păstrarea unei normalităţi. Că intri peste un grup de traficanţi de droguri care sunt eventual înarmaţi, sigur că intri cu mascaţi, dar să intri peste nişte liceeni şi să-i tratezi de parcă ar fi terorişti talibani a fost cel puţin o lipsă de inteligenţă”, a spus Ponta la România Tv.

El a adăugat că în astfel de cazuri poliţiştii sunt chemaţi, nu li se spune nimic, după care procurorul coordonează, iar la acest capitol trebuie „să ne pregătim mai bine”. „Cred că poliţiştii trebuie să respecte legea, să răspundă solicitării procurorului, dar lucrurile astea nu se pot face dacă vine un procuror acum şi spune: arestaţi jumătate din Bucureşti. Există o anumită normalitate şi în partea cealaltă. (…) Împreună cu ministrul de Interne, cu şeful IGPR vreau să găsim toate procedurile ca măcar să fim bine informaţi, să se desfăşoare procedurile cu respectarea acestor garanţii de legalitate, în ce priveşte activitatea procurorilor e treaba CSM”, a precizat premierul.
Victor Ponta a mai spus că a rezultat că în cazul Liceului Bolintineanu procurorul avea şi citaţii şi mandate de aducere şi de percheziţie, dar nu le dăduse poliţiştilor.

 

(A-autor: Dana Piciu, editor: Karina Olteanu)

 

Recomandările redacției