Pop, decisiv cu primul său gol la Arad: UTA – Ripensia Timișoara 2-1

0
913

UTA s-a impus cu 2-1, sâmbătă, pe stadionul „Motorul”, în fața Ripensiei Timișoara, în etapa a 4-a a Ligii 2.

Prima jumătate de oră a meciului a fost împărțită din toate punctele de vedere: posesie, ocazii și câte un presupus penalty neacordat de fiecare parte. Utiștii au cerut un henț la prima fază periculoasă a meciului, iar oaspeții au fost de părere că Benga l-a faultat pe Bădăuță în interiorul suprafeței de pedeapsă. Până la urmă, tabela s-a deschis în minutul 34, când Benga a înscris cu un șut din apropiere după ce defensiva timișoreană s-a încurcat în urma unei lovituri libere executate de Enescu.

Egalarea a venit cu puțin timp înainte de pauză: Petra l-a lovit în cap pe Dumiter, iar în ciuda protestelor vehemente ale taberei arădene, „centralul” Vidican a indicat punctul cu var, de unde Călin Toma l-a învins pe Bodea. După fluierul final al primei reprize, brigada de arbitri a avut nevoie de ajutor din partea firmei de pază pentru a ajunge la vestiar, deoarece fanii arădeni și inclusiv Ionuț Popa doreau răspunsuri pentru penalty-ul acordat oaspeților.

 

Repriza secundă a început la fel de anemic ca și prima, cu cele două echipe anulându-se reciproc. În minutul 60, Costin a centrat pe jos în careu, iar Marius Toma a respins evident cu mâna, însă din nou Vidican a refuzat să acorde penalty, afirmând inexplicabil că mâna fundașului Ripensiei era lipită de corp. Utiştii au mai avut ocazii la șuturile lui Janos şi Cipri Rus, dar cei doi nu au prins spaţiul porţii. În cele din urmă, în minutul 80, Enescu a trimis o pasă excelentă peste apărare, Alexandru Pop a câștigat duelul fizic cu fundașul advers și a marcat simplu pe lângă Dobre pentru a doua victorie a UTA-ei pe teren propriu în acest sezon.

Pentru arădeni urmează un meci pe „Dan Păltinişanu”, sâmbătă, de la ora 13:30 contra celor de la ACS Poli.

UTA: Bodea – Costin, Manea, Benga, Copaci – Coulibaly, Enescu – Stahl (Al. Pop 64′), Petra (Janos 46′), Vădrariu (Oprea 46′) – Rus

Ripensia: Dobre – Popa, Străuţ, M. Toma, C. Toma – Zaluschi (Anghelina 65′), Stoi – Monea, Dumiter, Ungureanu – Bădăuţă (Cluci 77′)

Arbitru: Rareş Vidican (Satu Mare); Asistenţi: Doru Lucaciu (Cluj-Napoca) şi Ovidiu Timar (Marghita).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.