Seria a IV-a a eșalonului terț și-a ales, în proporție de 95%, campioana. După victoria din partida cu Lipova, CSM Școlar Reșița mai are nevoie de un singur punct în disputa internă cu Dumbrăvița pentru a desface șampania, în timp ce Lipova își linge rănile atâtor bătălii pierdute în stagiunea de primăvară, aici intrând și sumedenia de remize înregistrată în special în partidele din deplasare.

Dar, până la urmă, Șoimii Lipova și-a depășit, oarecum, condiția luptând până la capăt pentru un rezultat istoric. În meciul de ieri erau puține lucruri de făcut, atâta timp cât „alb-albaștrii” au fost lipsiți de aportul celor trei atacanți de careu, iar din minutul 11 s-au și trezit în zece oameni după eliminarea directă a lui Dobrean. Președintele clubului, Radu Pop, privea în gol la finalul disputei, fiind încercat de un amalgam de sentimente. Până la urmă, au dominat cele constructive, impresia fiind că lupta va fi reluată din vară încolo. „Sunt mândru de echipa pe care o conduc, am realizat mai mult decât am fi crezut la începutul sezonului, nu cred că ne dădea nimeni vreo șansă să ne batem la promovare. Astăzi s-a încheiat o luptă inegală la care ne-am înhămat, noi ca reprezentanți ai unui oraș micuț, în competiție cu municipii puternice financiar și ca bază materială: Reșița, Cugir, Hunedoara, Deva sau Alba Iulia. Le mulțumesc tuturor lipovanilor care au fost alături de noi, tuturor celor care au venit azi la meci, au venit și alții din multe alte localități, păcat că nu am putut mai mult, păcat că i-am dezamăgit. Ne cerem scuze pentru asta, dar s-a văzut că ne-am bătut până la ultima suflare. Le mulțumim și celor de la Reșița care au venit în număr mare și s-au comportat exemplar, au făcut galerie favoriților lor, au cântat și au scandat fără să ne jignească pe noi. Îi felicităm și pe ei și – bineînțeles – pe jucătorii reșițeni, pe antrenorul Leo Doană și pe președintele Bobar. Au reușit să revină din subsolul clasamentului până pe locul 1, bravo lor”, a spus imediat după disputa cu reșițenii șeful „șoimilor”.

Cât despre desfășurarea efectivă a întâlnirii, dar și a cauzelor pierderii avansului important (+8) avut în fața reșițenilor, Pop a adăugat: „Am crezut în noi, dar, astăzi, parcă toate au fost împotriva noastră. Echipa a jucat fără cinci dintre oamenii de bază din tur, practic ne-ai lipsit toți cei trei atacanți. Vremea a fost și ea potrivnică, terenul foarte greu, plus un gol luat repede, urmat de o eliminare după câteva minute. Asta a fost azi, dar promovarea am pierdut-o din iarnă încoace. Am lăsat pe drum multe puncte, din păcate nu am avut efectivul complet ca și în tur. Au apărut accidentări grave și suspendări, nu am reușit să ne impunem împotriva unor echipe care au fost mai determinate decât noi în acele momente”.

În pauza de iarnă, lipovanii au  studiat posibilitatea să-și dispute partidele oficiale pe terenul „Motorul”, dar acest lucru nu a fost posibil. „Am fi dorit să jucăm și noi în retur pe sinteticul de pe <<Motorul>>, din păcate nu am fost lăsați. Parcă simțeam că vom avea probleme cu vremea, au fost câteva meciuri cu teren foarte greu, pe unele le-am trecut cu bine, pe altele nu prea. Azi a fost dezastru, așa că acum, la cald, îmi doresc un singur lucru, să ne întoarcem acasă”, a fost concluzia lui Radu Pop.

Stadionul din Lipova este în reconstrucție de aproape doi ani de zile și, probabil, se apropia de inaugurare dacă nu ar fi intervenit o problemă legată de licitația pentru gazon.

Recomandările redacției