Popa a sprintat amenințător în direcția lui Janos la finalul partidei de la Ploiești: „Nu mai vreau să-l văd la echipă!”

0
438

Caracterul coleric al antrenorului „Bătrânei Doamne” a ieșit în evidență după ultimul fluier al partidei de la Ploiești. Arădenii au remizat (2-2) în condițiile în care au evoluat aproape o oră de joc în superioritate numerică și a avut avantaj pe tabelă după „dubla” Rus, și Ionuț Popa ar fi vrut mai mult. Altfel, într-un exces de furie, nu ar fi sprintat amenințător spre Norbert Janos pentru a-i cere socoteală pentru ocazia irosită la ultima fază a partidei, când mijlocașul de 20 de ani a finalizat total aiurea o pasă bună a lui Enescu.
„Secundul” Cristi Păcurar, în primă fază și apoi Claudiu Drăgan, directorul sportiv al „roș-albilor”, l-au ținut cu greu pe Popa, care – însă – și-a vărsat toți nervii la finalul partidei, în fața presei. „Din acest moment Janos nu mai face parte din echipă pentru că este un jucător problemă. Astăzi venea la pas și în atac și în apărare, iar la ultima fază, la care orice spectator ar fi preluat mingea și ar fi dat la poartă, el a ratat cu indolența caracteristică. La temperamentul meu, cred că îl omoram. Asta e, scriam două cărți, am peste 60 de ani (n.a. cu referire la o posibilă eliberare anticipată în cazul unei încarcerări). Sunt antrenor și dau șanse fiecăruia, de aceea
l-am introdus pe Janos. Dar, nu a înțeles nimic, nu mai are ce căuta la echipă, să plece la Ferensvaros! Ăsta sunt eu, e greu să mă calmez, m-au oprit jucătorii în vestiar. Ăsta sunt eu, la mine primează atitudinea și adevărul în față. E adevărat că am avut o ieșire nervoasă și, la vârsta mea și la calitatea de antrenor, nu stă bine, dar unii jucători te scot din pepeni. Acest jucător este atât de flegmatic și de indolent și l-am iertat de atâtea ori… Are probleme cu fiecare jucător din echipă, nu-i convine cum primește pasa, nu-i convine când îl ceartă cineva că a greșit, este atât de dificil încât nu mai are ce să caute la echipă. Poate să-și facă bagajele. Noi vrem să construim o echipă, dar cu genul ăsta de jucători pot să construiesc o echipă?”, a tunat și fulgerat „Mister” la microfoanele Digi Sport.
Intervievat câteva minute mai târziu, Ciprian Rus a recunoscut că Janos a intrat în vestiar să se schimbe doar după ce Ionuț Popa s-a mai calmat. Tânărul fotbalist a avut probleme cu greutatea în debutul stagiunii și a fost mai mereu rezervă, după care părea să-și fi revenit, fiind eroul „Bătrânei Doamne” în derby-ul Vestului, când a reușit o „dublă”.
Norbert Janos a fost adus la UTA în vara acestui an, după ce ultima dată a evoluat în Ungaria, la Soroksar. Janos are 10 meciuri bifate la arădeni şi cele două goluri de la Timișoara, dar și unul în Cupă, cu ACS Poli. În cariera sa a mai evoluat şi pentru Universitatea Cluj și echipa a doua a lui Ferencvaros.
„Trebuia să dăm 3-4 goluri după golul doi”
Însă, nu doar prestația lui Janos
l-a deranjat pe experimentatul tehnician, care a spus exact ce a gândit în direct, la Digi Sport. „Nu se poate așa ceva, eu stau pe bancă, îmi crapă inima. Vreau să fac echipă, să fac ceva pentru Aradul ăsta și la fiecare meci, pe rând, am dat afară vreo 3-4 pentru indolență și nepăsare. Nu mai pot să suport lucrurile astea. Am dat bani din buzunarul meu ca să aibă primă, și eu și Meszar, și atunci să vină să-și bată joc de munca mea și a jucătorilor!? În zece oameni ne-au presat cei de la Petrolul, când ar fi trebuit să dăm 3-4 goluri după golul doi. Am băgat jucători care au mimat jocul, Janos și Petra. Dacă și acum antrenorul e de vină când ajungi în situația de a marca 3-4 goluri singur cu portarul, când nu reușești sau nu vrei să te mobilizezi? Noi vrem să construim o echipă, dar cu genul ăsta de jucători pot să construiesc?”, a fost întrebarea retorică a lui Ionuț Popa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.