Popa avertizează: „Jucătorii sunt liberi să-și caute de lucru, iar eu plec la prima ofertă dacă nu se rezolvă problema salariilor!”

0
320

Victoria din derby-ul Vestului i-au dat imboldul necesar lui Ionuț Popa să atragă din nou atenția asupra problemelor cu salarizarea jucătorilor săi. Mai mult, antrenorul UTA-ei s-a declarat destul de radical și a spus că este de acord cu programul de fotbaliști semi-amatori propus de liderii echipei „roș-albe”.
Admițând că a existat o motivație suplimentară în rândul elevilor săi în memoria celor doi fani utiști decedați în accident de mașină joi seara, „Mister” a plusat, vorbind – oarecum – ironic la adresa autorităților locale. „Jucătorii au mai fost motivați și de faptul că m-am înțeles cu ei ca de săptămâna viitoare să facă doar două antrenamente, marțea și joia, ca la Liga
a IV-a. În rest, jucătorii vor cauta să lucreze în altă parte, la muncile câmpului, la tăiat de lemne, în construcții, pentru că vremea nu este încă atât de urâtă. Trebuie să facă rost de bani, pentru că nu am primit salariile și atunci trebuie să trăim cumva. I-am felicitat pe cei trei căpitani de echipă (n.a. Manea, Enescu, Rus) că au venit cu această idee, eu mă supun acestui plan. Nu mai am treabă nici cu Primăria, nici cu Consiliul Județean, îi felicit pentru ce fac în oraș, sunt admirabili oamenii… Am vorbit odată despre situația cu administrația locală, nu am de gând să mai vorbesc, nu am nimic cu nimeni. Eu am treabă cu clubul meu, cu echipa la care am venit să fac treabă bună și nu pot”, au fost cuvintele lui Ionuț Popa la finalul meciului de la Timișoara.
Mai mult, experimentatul tehnician susține că va pleca și el de la UTA dacă problema salarizării rămâne nerezolvată. „Probabil că voi pleca și eu de la Arad dacă nu pot face echipă. Nu am venit la Arad să fiu înjurat jumătate de an, mai apoi să mă împac cu brava galerie și să nu pot face echipă. Am venit să fac echipă la Arad, iar dacă nu pot face acest lucru, mă retrag. Cu admirație pentru tot publicul arădean, pentru suporterii UTA-ei. În acest moment, Dumnezeu plătește sa­­- lariile la UTA, în sensul că ne rugăm la el să ne primim banii. Când conducerea poate face rost de bani, atunci primim salariul. Dacă nu se rezolvă problema la echipă, la prima ofertă după turul de campionat voi pleca. Asta dacă nu mă dă afară conducerea după discursul acesta fantastic. Eu aș vrea să rămân la UTA să fac echipă, de asta am rămas. Dar eu nu pot toată ziua să trag de jucători la antrenamente și meciuri, dacă nu își primesc nici măcar salariile, lucrul cel mai important și în fotbal”, a adăugat Popa.
Fiindcă a revenit la Timișoara, unde a făcut istorie salvând de la re­trogradare ACS-ul de la -14 puncte în clasament, Popa a făcut o comparație între cele două situații. „Și de la Timișoara am plecat revoltat, acum am ajuns la UTA și sunt alte probleme. Ajung la acel dicton: «Sărăcia-n fund mă-mpunge, eu tot fug și ea m-ajunge».
În fine, întrebat dacă ia în calcul și o revenire la ACS Poli în cazul unei oferte scrise, Popa a pus o condiție greu, dacă nu imposibil de realizat: „Dacă dispar doi cetățeni de aici, nu dau nume, să nu mă dea nimeni în judecată…”. Referirea poate fi la Radu Birlică, președintele ACS-ului, dar și la Nicolae Robu, primarul – jucător al Timișoarei.
Într-adevăr, doar marți și joi jucătorii sunt așteptați la antrenamente, dar la câte două pe zi. Așadar, norma e aproape întreagă, dar comasată la UTA, iar în această săptămână se mai adaugă și ședința de pregătire de sâmbătă, atâta timp cât meciul cu U. Cluj e programat duminică (ora 12).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.