UTA mai dispută două partide în actuala ediție a Ligii a II-a fără a avea o miză de clasament. Salvarea de la retrogradare a fost obținută după succesul cu Foresta, luându-se în calcul și punctele la „masa verde” cu ASA-ul, așa că e timp și „spațiu” pentru planuri de viitor.
Teoretic, cea mai titrată grupare din Provincie ar trebui să-și propună să revină cât mai rapid în elita fotbalului românesc, dar atâta timp cât banii pentru salarii vor lipsi și din vară previziunile nu sunt prea încurajatoare. „Nu știu ce perspective vor fi din vară și ce plan de bătaie se poate face. Trebuie lucrat în special la lotul de jucători, la bugetul pentru salariile lor, dar și terenul de joc. UTA nu mai poate juca la Șiria, trebuie să revină la Arad, asta e clar. Vorbind despre jucători, dacă rămânem și din vară cu același lot și obiectivul va fi același, evitarea retrogradării. Și asta în condițiile în care campionatul va fi mai puternic. De accea trebuie să vedem despre ce este vorba, să decidem cât mai repede ce vrem să fim la anul, băiat sau fată? Sunt 4-5 seniori și cam tot atâția juniori care au confirmat, cu încă trei-patru fotbaliști peste media lotului de acum ne vom menține undeva la mijlocul clasamentului. Dar, cu 7-8 valori la nivel de Liga 2-a poți spera la locurile fruntașe. Așa văd eu lucrurile în momentul de față”, a explicat Ionuț Popa, antrenorul interimar al „Bătânei Doamne”.
După meciul cu Foresta, „Mister” vorbea despre transformarea juridică a clubului, în așa fel încât sutele de mii de euro ce vin de la autoritățile locale să poată fi utilizate și la plata salariilor către jucători și stafful tehnic. Dar, tot Popa e văzut în Arad ca un factor mobilizator pentru unii oameni de afaceri, care sunt necesari ca aerul în actuala construcție a clubului. „Am fost adus la echipă să rezolv un obiectiv ce părea compromis. Cu ajutorul meu sau fără el, echipa s-a salvat de la retrogradare, iar eu chiar am spus că mă și retrag dacă echipa joacă bine și deocamdată nu e cazul. Dar, dacă nu sunt agreat, nu voi rămâne la echipă. Altfel, eu am discutat cu Meszar și cu primarul cu mult timp în urmă, când nici nu eram la echipă. Eram la curent cu intențiile unora de a veni și de a se implica la echipă. Doi erau din țară și unul din străinătate, dar nu am mai purtat discuții de când am preluat echipa. Cu toate că unul dintre ei chiar m-a rugat să-i aranjez o întâlnire cu domnul primar. Apoi, mi-a spus că a fost surprins la meciul televizat cu Sibiul de scandările contra directorului tehnic al echipei. Este greu să aduci pe cineva la UTA. Degeaba îi spui că e o legendă, că este Campioana Provinciei, că va avea un stadion nou și cochet și că oamenii sunt dornici de performanță. Sunt doar argumente pe care le poți aduce în fața unor oameni care vor să ajute financiar, dar mai trebuie ceva, iar eu nu sunt în stare să fac eu acest lucru”, a adăugat experimentatul tehnician.
Printre cei câțiva utiști care au confirmat în acest mini-retur se află și Bodea sau Buia, fotbaliști ale căror contracte cu UTA expiră la 1 iulie și, teoretic, pot semna deja pentru alte grupări. „Am și acest aspect cu Meszar, iar săptăma viitoare îi voi înainta o listă cu jucătorii care trebuie să continue la acest club, indiferent de cine va fi antrenor în campionatul viitor. Pe lângă aceștia, însă, trebuie să căutăm și eventual să ofertăm la rândul nostru jucători aflați în aceeași situație la alte cluburi. Regulamentul ne dă voie și ar trebui să începem să ne facem lotul pentu la anul. Repet, dacă există o perspectivă, dacă nu se va merge tot așa. Lumea vine la meciuri și speră, dar atât”, a mai punctat Popa, care a nu a exclus nicio variantă și în ceea ce privește viitorul său la UTA: „Eu acum sunt antrenor interimar. Negocieri pentru un viitor contract nu o să port, căci acasă, la UTA, nu am negociat niciodată nimic. Am antrenat și gata. Dar cu alte echipe, da, este posibil să negociez. De fapt, orice este posibil în viața asta”.

Recomandările redacției