Popa face comisie pentru aprobarea noilor achiziții la UTA: „Poate mai mulți ochi vor da verdictele corecte”

0
460

Chiar înainte de Crăciun, a intrat și Liga 1 în vacanță, prilej pentru antrenori și conducători să umble la loturile de jucători cu care vor aborda partea a doua a stagiunii. UTA este una dintre echipele ce este foarte atentă la disponibilizări, Ionuț Popa ochind deja câteva „piese” despre care a aflat că sunt pe „făraș” în elită.
În aceste sens, antrenorul „Bătrânei Doamne” a făcut o listă cu câteva nume pe care a dat-o în lucru conducerii executive a clubului. Pe acestea sunt și fotbaliști străini, propuși de diferiți impresari, sau dintre cei sârbi văzuți la lucru de Păcurar și Drăgan în urmă cu câteva săptămâni. „Fiindcă există pericolul să-l pierdem și pe Enescu, practic ne mai rămân trei seniori titulari mari și lați din formula de start din prima parte a campionatului. Este clar că trebuie să ne întărim în toate compartimentele, în special pe axul central și am prezentat conducerii o listă cu mai mulți jucători. Pe fiecare post ar fi trei-patru, în caz că varianta unu cade, sau avem zone ale terenului în care avem nevoie de doi fotbaliști cam de același profil. Printre ei se află și doi juniori de 2000, dar mai căutăm și alții. Oricum, prioritatea o reprezintă seniorii, din categoria celora pe care să ne bazăm cel puțin un an și jumătate. La obiectivul pe care sperăm să ni-l fixăm în vară, nu o să mai putem juca cu 4-5 copii folosiți în medie în prima parte a acestui campionat”, ne-a mărturisit Popa.
Conform experimentatului tehnician, negocierile sunt și vor fi dure. „Cei din conducere și noi, antrenorii, stăm în permanență pe telefoane. Facem oferte, negociem, dar răspunsuri clare nu am primit încă. Jucătorii care se despart de echipe de Liga 1, așteaptă oferte din același eșalon înainte de a se orienta spre Liga a II-a. În plus, e greu de crezut că UTA poate concura ca salarizare cu o formație din Liga 1, chiar dacă vorbim despre una mai prost clasată. În ceea ce privește jucătorii străini, puțin necunoscuți pentru noi, va trebui să facem altceva. Vom chema cât mai mulți la reunire, iar în săptămâna de reacomodare cu efortul, când vom avea programate și primele jocuri școală, în familie, vor trebui atent urmăriți. De aceea, propun formarea unui fel de comisie, din care să facă parte și antrenori de la Centrul de Copii și juniori, unii dintre ei fiind foști fotbaliști la un nivel ridicat și chiar reprezentanți ai suporterilor, ai galeriei, care să-și dea cu părerea. Nu mai vrem să ne înșelăm ca în tur, poate mai mulți ochi vor da verdictele corecte”, a adăugat antrenorul principal al echipei fanion a Aradului.
UTA se întoarce la treabă pe 7 ianuarie 2019, când Ionuț Popa speră să aibă bătute în cuie cel puțin trei-patru transferuri, restul pretendenților la un loc în lotul „roș-albilor” urmând să fie bine cântăriți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.