Popa: „Începem împotriva unei echipe ce vrea să promoveze, sperăm să ne omogenizăm”

0
481

Sorții au fost, în general, blânzi cu noua echipă a „Bătrânei Doamne”. Aceasta nu are un program tocmai rău în debutul stagiunii, în condițiile în care e de lucrat pe relațiile de joc, urmând ca pe majoritatea adversarilor tari să-i întâlnească din a doua parte a lunii octombrie încolo. De altfel, seria de foc începe cu derby-ul cu ASU Poli, din weekendul 26-28 octombrie, după care, până la finalul turului, mai urmează adversari cu pretenții, precum U. Cluj, FC Argeș, Petrolul și Mioveni.
Până una alta, însă, arădenii știu că trebuie să pună armele pe una dintre cele două echipe retrogradate din Liga 1, antrenată și pe mai departe de Marius Baciu. „Sunt zece echipe în Liga 2-a care au gânduri de promovare, iar Juventus, mă rog Geto-Dacica, este una dintre ele. Într-adevăr, ne-am dorit să jucăm primul meci în deplasare, poate se putea să nimerim și cu un adversar și mai bun, dar oricum va trebui să întâlnim toate echipele. Așadar, vom merge să scoatem ce putem din acest prim meci, cum, de altfel, ne propunem în fiecare partidă. După cum văd, obiectivul UTA-ei nu poate fi decât salvarea de la retrogradare, așa că ne vom agăța de fiecare punct. Vom pune mereu rezultatul mai presus de joc, sperândcă vom acumula punctele ce ne vor permite să stăm departe de zona retrogradabilă”, ne-a declarat Ionuț Popa.
Precizând că întâlnirea cu fosta echipă, ACS Poli, încă din etapa a 5-a, nu-i trezește niciun sentiment aparte, antrenorul „roș-albilor” recunoaște că îi convine faptul că pe o parte dintre adversarii puternici ai campionatului, inclusiv pe principalii rivali în „alb-violet”, îi va întâlni pe finalul turului. „Deși în atâția ani de fotbal am învățat că cea mai mare greșeală ca antrenor sau jucători este să-ți subestimezi adversarul, se poate spune că, într-adevăr, e un lucru bun că jucăm cu echipe conside­rate bune pe foaie, pretendente la promovare, cât mai târziu. Sperăm să ne omogenizăm cât mai bine până la acele meciuri, căci e clar că în debut vom avea puțin de suferit din acest punct de vedere. Sunt 7-8 jucători noi în prima echipă față de anul trecut și e clar că relațiile de joc nu vor fi prea bune. De aceea, am și decis să jucăm atâtea amicale, cu riscul de a-i obosi puțin pe băieți. Oricum, am mai avea nevoie de
2-3 jucători, între care neapărat un portar”, a adăugat Popa.
Până la confruntarea din Capitală cu Daco-Getica, „Bătrâna Doamnă” mai dispută trei amicale: sâmbătă, la Sebiș, pe 25 iulie, la Szeged și pe 28 iulie, acasă, cu Șoimii Lipova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.