În urma întâlnirii de luni seară, de la Old Lady’s Pub, conducerea clubului UTA și antrenorul Ionuț Popa s-ar fi așteptat să se găsească o cale de mijloc, de împăcare între părți, căci situația echipei este și așa complicată în zona roșie a clasamentului ligii secunde. În schimb, Suporter Club UTA a emis un comunicat în care își menține poziția radicală față de Popa, dar anunță și încetarea oricărei colaborări cu șefii grupării emblemă a orașului, dar și autoritățile locale.
Printre principalele idei enunțate în comunicatul suporterilor ar fi:
– „Numirea lui Ionuţ Popa în funcţia de director tehnic al clubului UTA, o trădare a principiilor convenite cu partenerii noştri la începutul acestui drum”.
– „Nu putem accepta însă un atentat la onoarea clubului UTA, aşa cum este această numire”.
– „S-a dovedit, nu odată, un inamic al clubului din care astăzi, din păcate, face parte”.
– I-au făcut „cazierul moral al lui Ionuţ Popa faţă de UTA”, în şase puncte.
– „Constatăm însă că unul dintre piloni, Suporter Club UTA, a fost înlocuit peste noapte cu pilonul Ionuţ Popa”.
– „Ne considerăm puşi în faţa faptului împlinit, acela de a fi excluşi din ceea ce era numită până deunăzi «familia UTA»”.
– „Începând din acest moment, Suporter Club UTA încetează orice colaborare cu actuala conducere a clubului precum şi cu reprezentanţii primăriei”.
– „Ne situăm în protest deschis faţă de cele două entităţi amintite mai sus, atâta timp cât Ionuţ Popa este menţinut în orice funcţie a clubului UTA”.
– „Îi asigurăm pe jucătorii echipei noastre de suportul nostru moral fără rezerve în încercarea lor de a avea evoluţii şi rezultate cât mai bune”.
Fiindcă a sesizat că nu va avea șansa să aibă o discuție cu față în față cu liderii SCU, noul director tehnic al „Bătrânei Doamne” a decis să facă el un pas în față, prezentându-și scuzele public, prin intermediul presei. „Observ că reve­- nirea mea la UTA a iscat o dispută aprinsă între conducerea clubului și suporteri, iar eu nu doresc să fiu mărul discordiei.  Tocmai de aceea, vreau să-mi cer scuze dacă am lezat pe cineva prin declarațiile mele la barajul din vara anului trecut. Nu am spus sau făcut nimic cu răutate, regret dacă am supărat pe cineva. Mi-aș dori să înțeleagă toată lumea că la club e nevoie de liniște, iar echipa are nevoie de susținere. Dacă aveam în lot mai mulți jucători experimentați, poate aceste așa-zise dispute cu suporterii nu erau elocvente, dar fotbaliștii tineri trebuie ajutați să crească și nu o pot face decât prin rezultate și implicit încre­derea ce o vor căpăta în ei. Asta trebuie să înțeleagă bine fanii. Pe mine mă pot înjura cât vor dacă altfel nu se poate, dar copiii din teren au nevoie de susți­nerea lor necondiționată. Dar, repet, ar fi bine să îngropăm cu toții această secure a războiului, pentru binele UTA-ei. Eu nu țin dușmănie, am făcut primul pas și mi-am prezentat scuzele…”, ne-a mărturisit Popa.

Recomandările redacției